«Κατω τα χερια απο το ασυλο!»

Ψήφισμα του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν φοιτητές από την Ξάνθη μετά την κυβερνητική εξαγγελία περί κατάργησης του ασύλου. «Κάτω τα χεριά από το άσυλο!» ξεκαθαρίζει ευθύς εξ αρχής ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης σε ψήφισμά του για να καλέσει  τους φοιτητές σε αγωνιστική ετοιμότητα επαγρύπνηση για την υπεράσπιση του ασύλου. Παράλληλα καλεί και τους άλλους φοιτητικούς συλλόγους με κάθε τρόπο να βάλουν φρένο στα σχέδια κατάργησης του ασύλου, «που με τις απειλές Μητσοτάκη και τις δηλώσεις άλλων πανεπιστημιακών παραγόντων, οξύνονται για μια ακόμη φορά».
 
«Θα μας βρουν μπροστά τους!» υπογραμμίζει ο σύλλογος καλώντας κάθε φοιτητή και φοιτήτρια να μη τσιμπήσει στα προκλητικά προσχήματα περί «ασύλου της ανομίας και της εγκληματικότητας»! «Το άσυλο» εξηγεί «προστατεύει το αναφαίρετο δικαίωμα μας να συζητάμε, να αποφασίζουμε συλλογικά και να οργανώνουμε τον αγώνα μας για τις σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή! Ποτέ δεν ήταν δεδομένο. Κατακτήθηκε με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες από φοιτητές και εργαζόμενους!».
 
«Για αυτό και θέλουν να χτυπήσουν το άσυλο!» διευκρινίζουν, συμπληρώνοντας πως «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θέλουν σιγή νεκροταφείου μέσα στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, για να μπορούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι να κάνουν ανενόχλητοι τις μπίζνες για τα κέρδη τους στις πλάτες των φοιτητών, για να εφαρμόζεται χωρίς εμπόδια η πολιτική που σαρώνει τα δικαιώματά μας και στην Ανώτατη Εκπαίδευση!».
 
Ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης καταδικάζει τις δηλώσεις της ΝΔ περί κατάργησης του ασύλου και στέλνει μήνυμα ότι «σε κάθε τέτοια προσπάθεια θα μας βρουν μπροστά τους!». «Η τρομοκρατία, η ποινικοποίηση των αγώνων μας και η καταστολή δε θα περάσουν!» διατρανώνει.
 
Παράλληλα δεν παραλείπει να καταδικάσει και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που «με το πόρισμα Παρασκευόπουλου, την ένταση της καταστολής και το χτύπημα των αγώνων μας όχι μόνο συκοφάντησε το άσυλο αλλά και άνοιξε το δρόμο για την κατάργησή του στην πράξη!» «Έδωσε το ελεύθερο στη ΝΔ να μιλάει με θράσος για την κατάργηση του ασύλου, ως κάτι φυσιολογικό» εξηγεί.
 
«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ενωμένοι χτυπάνε τους αγώνες μας, σαρώνουν τα δικαιώματά μας στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή! Ενωμένοι θα δώσουμε την απάντησή μας!» υπογραμμίζει ο Σύλλογος Φοιτητών για να καλέσει κλείνοντας τους φοιτητές «να ισχυροποιήσουν τη συλλογική και οργανωμένη διεκδίκηση, να δυναμώσει η συζήτηση μέσα από τις γενικές συνελεύσεις, συνελεύσεις τμημάτων και ετών, να πληθύνουν οι εστίες αντίστασης σε κάθε ίδρυμα και τμήμα! Να κάνουμε τους συλλόγους μας κάστρα αντίστασης απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση! Να μπλοκάρουμε την κατάργηση του ασύλου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.