Συνεχιζονται και φετος οι δολοφονιες ζωων στη Μαρωνεια

Ο τόπος του εγκλήματος άλλαξε αλλά η συνήθεια παραμένει

Τα χρόνια περνάνε, ο πολιτισμός εξελίσσετε αλλά κάποια πράγματα παραμένουν αναλλοίωτα στον χρόνο, όπως οι δολοφονίες αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων που ξεκινούν δυναμικά στην περιοχή της Μαρώνειας κάθε Καλοκαίρι.
 
Αρκεί να κάνει κανείς μία αναζήτηση στο αρχείο του «ΠτΘ» για να διαπιστώσει ότι κάθε Καλοκαίρι και δη τον δεύτερο μήνα του Καλοκαιριού τα κρούσματα δηλητηριάσεων στο κατά τα άλλα παραθαλάσσιο στολίδι της περιοχής μας, καλά κρατούν.
 
Έτσι και το φετινό καλοκαίρι δεν αποτέλεσε εξαίρεση στον «κανόνα» μιας και σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν στον «ΠτΘ» κάτοικοι του οικισμού μόνο τις τελευταίες ημέρες 5 σκυλιά, εκ των οποίων και δεσποζόμενα βρήκαν φριχτό θάνατο, από φόλες που είχαν τοποθετηθεί περίτεχνα ομολογουμένως αυτή τη φορά στη γειτονιά της εκκλησίας της Παναγίας.
 
Ο τόπος του εγκλήματος μπορεί να άλλαξε, μιας και την περσινή χρονιά την τιμητική της είχε η κεντρική πλατεία του οικισμού, αλλά οι συνήθειες κάποιων όχι. Σύμφωνα δε με τις μαρτυρίες κατοίκων οι φόλες είναι διάσπαρτες με αποτέλεσμα ακόμα και οι ιδιοκτήτες ζώων να φοβούνται να βγάλουν βόλτα τα ζώα τους για να μην πέσουν θύματα των γνωστών, όπως επισημαίνουν, αγνώστων δραστών.
 
Πέντε σκυλιά ήδη νεκρά και προφανώς απουσία σχετικής μέριμνας από τις αρμόδιες αρχές, αλλά και των σχετικών καταγγελιών από ανθρώπους που γνωρίζουν αλλά δεν «βγαίνουν» μπροστά, οι δολοφονίες θα συνεχιστούν.
 
Εξαίσια δείγματα πολιτισμού! Ν.Β.
 
Υ.Γ.: Και μια και δεν πρέπει να μένουμε απαθείς εμπρός στη γενικευμένη έλλειψη συνείδησης για την ευθύνη μας προς κάθε έμβιο που συγκατοικεί μαζί μας στον πλανήτη, γεγονός που δεν αφορά μόνον στους Θρακιώτες, αλλά στο πανελλήνιο —είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από τους βαρβάρους νεοέλληνες που σκότωσαν εγκλωβισμένη στα ρηχά  με ιαχές  ζαργάνα, απολαμβάνοντας μάλιστα το θέαμα—,
θεωρούμε ότι είναι καθήκον μας να επαναφέρουμε για μια ακόμη φορά το αίτημα που διατυπώσαμε σε τούτες εδώ τις σελίδες για δημιουργία Δημοτικών Κυνοκομείων μέσω του Φιλόδημος και στους τρεις άνευ τοιαύτης υποδομής δήμους της Ροδόπης: Ιάσμου, Μαρωνείας-Σαπών και Αρριανών. Μήπως και κάποτε εκπολιτιζόμενοι συνειδητοποιηθούμε…  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.