Πολλες παρουσιες και φετος απο Τουρκια και Βαλκανια στο μνημοσυνο του Αχμετ Σαδικ

Στην 24η επέτειο από το θάνατό του την Τετάρτη 24 Ιουλίου

Το μνημόσυνο του Αχμέτ Σαδίκ, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στις 24 Ιουλίου 1995 στο δρόμο έξω από το χωριό Σώστης, πραγματοποιήθηκε για ακόμα μια χρονιά στον τάφο του στην Κομοτηνή.
 

Στο χώρο όπως κάθε φορά βρέθηκαν η σύζυγος και τα παιδιά του, καθώς και πολλά μέλη του κόμματος που ίδρυσε, οι ψευδομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής, καθώς και επισκέπτες από την Τουρκία, την Βουλγαρία και άλλες χώρες της Ευρώπης, μαζί με αρκετό κόσμο, κυρίως μέλη της μειονότητας από οικισμούς της Ροδόπης και της Ξάνθης, ενώ η τελετή ολοκληρώθηκε με δείπνο έξω από τα γραφεία του DEB.
 

Από την Τουρκία βρέθηκε στην Κομοτηνή ο πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Σεντόπ, ο πρόεδρος του BPP Mustafa Destici, η πρόεδρος του κόμματος İYİ Meral Akşener, ο αντιπρόεδρος του Saadet Temel Karamollaoğlu, από το CHP ο βουλευτής İlhami Özcan Aygün, καθώς και πολλοί Δήμαρχοι από όλη την Τουρκία.
 

Επίσης παρέστησαν αντιπρόσωποι από τη Βουλγαρία, τα Βαλκάνια καθώς και το κόμμα της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας του οποίου μέλος είναι το DEB.
 
Επίσης από την πλευρά της μειονότητας το παρών έδωσαν ο νέο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Ταρκάν Μουλταζά καθώς και πολύς κόσμος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.