Η ζεστη χτυπησε και το Δημοτικο Συμβουλιο Κομοτηνης

Αναβλήθηκε η έκτακτη συνεδρίαση λόγω έλλειψης απαρτίας

Σήμερα Πέμπτη 1 Αυγούστου θα διεξαχθεί η επαναληπτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, το οποίο δεν κατάφερε να συνεδριάσει το μεσημέρι της Τετάρτης, λόγω έλλειψης απαρτίας.
 
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι είχαν κληθεί στο Αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής στις 31 Ιουλίου 2019 στις 14.30, σε έκτακτη συνεδρίαση,  λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα των δύο θεμάτων υπό συζήτηση.
 
Η συνεδρίαση έγινε αφενός γιατί λόγω της ΚΥΑ “Κανονισμός τιμολόγησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ)” το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να παρέχει γνώμη επί του σχεδίου κανονισμού τιμολόγησης της ΔΙΑΑΜΑΘ μέχρι το τέλος Ιουλίου για την τιμολόγηση, ενώ θα συζητούνταν και το θέμα της παράτασης συμβατικού χρόνου εκτέλεσης χωρίς υπέρβαση συμβατικού αντικειμένου, της εργασίας: “Συντήρηση χώρων πρασίνου σε κοινόχρηστους χώρους ευθύνης του Δήμου Κομοτηνής 2018-2019” διότι λήγει στις 10-08-2019 η σύμβαση και απαιτείται η παράταση για την ολοκλήρωση των εργασιών.
 
Τελικά το παρών έδωσαν 18 από τους 21 συμβούλους που απαιτούνται για την απαρτία, και λόγω έλλειψης απαρτίας η συνεδρίαση θα επαναληφθεί σήμερα, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα με την υπέρβαση για μία μέρα της έκδοσης απόφασης για το θέμα του κανονισμού τιμολόγησης.
 
Να σημειωθεί πως για τη δεύτερη συνεδρίαση δεν απαιτείται απαρτία, όμως υπήρξε παραίνεση του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Γιώργου Πετρίδη προς όσους παρέστησαν να φροντίσουν όσο το δυνατόν να δώσουν το παρόν στην επόμενη συνεδρίαση, ενώ φαίνεται πως θα είναι παρόντες και σύμβουλοι οι οποίοι για προσωπικούς λόγους αδυνατούσαν να παραστούν την Τετάρτη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.