Στο Φαναρι φετος το Φεστιβαλ Θρακικου Πελαγους

Διήμερο με επίδειξη μικρών ιστιοπλοϊκών σκαφών αλλά και θαλασσίων μέσων αναψυχής περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2ο Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους στα παράλια της ΠΕ Ροδόπης, ένα διήμερο εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες, κοντά αλλά και μέσα στη θάλασσα.
 
Μετά την διοργάνωση του πρώτου φεστιβάλ πέρυσι στη Μαρώνεια, φέτος την σκυτάλη παίρνει η παραλία Φαναρίου-Αρωγής, με το διήμερο να περιλαμβάνει ομιλίες για την ανάδειξη της σημασίας του Θρακικού Πελάγους, θαλάσσιες αθλητικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, καλλιτεχνικές δράσεις και μουσική συναυλία. 

Προσέλκυση τουρισμού και εκπαίδευση της νέας γενιάς 

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η προσέλκυση τουριστών – επισκεπτών στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ. καθώς και η προώθηση του αθλητικού και εναλλακτικού τουρισμού στη Ροδόπη τόσο μέσω της συμμετοχής των επισκεπτών στις δράσεις του Φεστιβάλ όσο και με την εκ των υστέρων προβολή των δράσεων.
 
Παράλληλα όμως η Περιφέρεια θεωρεί πως με την προβολή του Θρακικού Πελάγους και των επιμέρους πτυχών του, με το συγκεκριμένο φεστιβάλ, ενημερώνεται και εκπαιδεύεται η νέα γενιά σε θέματα θάλασσας και υγρού στοιχείου, σε θαλάσσιες αθλητικές δραστηριότητες, ενώ ψυχαγωγείται πλήθος κόσμου. Επίσης προβάλλεται και αξιοποιείται το τουριστικό προϊόν της περιοχής που είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη θάλασσα, και επίσης κινητοποιείται και αξιοποιείται το πλούσιο δυναμικό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 


Τι περιλαμβάνει το Φεστιβάλ 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Περιφέρειας, η πρώτη μέρα περιλαμβάνει εναρκτήρια τελετή στην περιοχή (Φαναρίου – Αρωγής) Κομοτηνής, σε συνεργασία με φορείς, με σκοπό να παρουσιαστούν ο ρόλος, οι ιδιαιτερότητες και οι προοπτικές του Θρακικού Πελάγους στην ανάπτυξη και ανάδειξη της περιοχής.
 
Τη δεύτερη ημέρα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με μικρά ιστιοπλοϊκά σκάφη (τύπου optimist), ιστιοσανίδες (wind surf), όρθια κωπηλατοσανίδα (stand up paddling), θαλάσσια καγιάκ (kayak), ιστιοπλοϊκό σκάφος.
 
Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης εκπαιδευτές και αθλητές θα βρίσκονται σε δύο σημεία (1 Φανάρι και 1 Αρωγή) όπου θα παρέχονται πληροφορίες για τα σκάφη και τα αθλήματα ενώ θα δίνεται η δυνατότητα στον καθένα που επιθυμεί να μπορεί να δοκιμάσει κάποιο θαλάσσιο σκάφος δωρεάν, με την καθοδήγηση έμπειρων αθλητών.
 
Η δράση θα γίνει κοντά σε σημεία που δραστηριοποιούνται οι δύο επιχειρήσεις θαλασσίων σπορ του Ν. Ροδόπης στο Φανάρι και στην Αρωγή, μιας και σύμφωνα με την περιφέρεια οι επιχειρήσεις αυτές πέρα από την εμπειρία για την υποστήριξη των εν λόγω δράσεων, δύνανται να προσφέρουν ναυαγοσωστική κάλυψη με τις σωστικές λέμβους που διαθέτουν.
 
Επίσης θα πραγματοποιηθεί δράση για τα παιδιά με τίτλο «Ζωγραφίζω και παίζω στη θάλασσα» σε συνεργασία με φορείς οι οποίοι εξειδικεύονται σε δράσεις με παιδιά, καθώς και το βράδυ μουσική Συναυλία-Θρακιώτικο γλέντι στον χώρο των εκδηλώσεων μετά το πέρας αυτών με τοπικά σχήματα και καλλιτέχνες.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.