Υπαιτιες οι χθονιες θεοτητες των Καβειρων

Περί Σαμοθράκης και ναυτικών δρομολογίων

 Σαμοθράκης στιγμές:
—Η Νίκη της Σαμοθράκης (3ος π.Χ αι.) στο Λούβρο (φυσικά)
—Το Ιερό των Μεγάλων Θεών όπου βρέθηκε και η Νίκη. Δεχόταν από τον 7ο  αι. π.Χ. για την τέλεση των Καβειρίων Μυστηρίων πρεσβευτές από πολλές πόλεις-κράτη. Το επισκέφθηκαν ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Αδριανός, ο Ηρόδοτος, ο Λύσσανδρος κλπ. διά θαλάσσης προφανώς.
— Δεκαπενταύγουστος 2019 και σε εξέλιξη η ιλαροτραγωδία του αποκλεισμού της Σαμοθράκης, με καράβια που χαλάνε, με άλλα που πάνε κι έρχονται άπρακτα ως μικρότερα και μεγαλύτερα, που εξοργίζει τους πάντες. Ντόπιους που αισθάνονται για άλλη μια φορά το αναλώσιμο της ύπαρξής τους και τουρίστες που μας βλαστημάνε και μας δυσφημίζουν δικαιολογημένα.
—Μετά το δεκαήμερο μηδέν του χειρισμού, αποφασίζεται για τη Δευτέρα διυπουργική σύσκεψη στο Μαξίμου έξι Υπουργών συν Περιφερειάρχη, που δίνεται στον Τύπο με τον τίτλο «Το θέμα το γνώριζαν όλοι οι πρώην Υπουργοί Ναυτιλίας»… Φθήνια που εκθέτει την κυβέρνηση και υπονομεύει προκαταβολικά την όποια προσπάθεια. Οι ευθύνες των συγκοινωνιών του νησιού φυσικά διαχρονικές και μία ερώτηση: περί αποκέντρωσης έχουμε ακούσει τίποτε;
 

*Ο Γιώργος Πεταλωτής είναι νομικός και πρ. υπουργός  Κυβερνήσεων του ΠαΣοΚ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.