Αυξημενη η προσελευση, αλλα και οι αναγκες στο Τμημα Αιμοδοσιας του Νοσοκομειου Κομοτηνης

Σταθερά σε επιφυλακή για τον εντοπισμό αιμοδοτών με ιό του Δυτικού Νείλου οι υπηρεσίες

Είναι γνωστό ότι το καλοκαίρι υπάρχει πάντα μεγαλύτερη ανάγκη για αίμα,  μιας και οι διακοπές και άλλες υποχρεώσεις έχουν ως αποτέλεσμα να είναι μικρότερη, από την υπόλοιπη περίοδο, η προσέλευση στα τμήματα αιμοδοσίας.
 
Την ίδια ώρα η εμφάνιση του ιού του Δυτικού Νείλου και στην περιοχή μας, έχει δημιουργήσει διαφορετικά δεδομένα, στα οποία έχουν προσαρμοστεί τα τμήματα, όπως και το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής. 

Μεγαλύτερη η προσέλευση 

Όπως σημείωσε η υπεύθυνη του τμήματος κ. Μαριάνα Ανδρεάδου, φέτος η προσέλευση ήταν κάπως μεγαλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια στην ίδια περίοδο, όμως μεγαλύτερες ήταν και οι ανάγκες που υπήρξαν σε αίμα.
 
Να υπενθυμίσουμε πως το διαθέσιμο αίμα που δίνεται στα Τμήματα Αιμοδοσίας παρέχεται όπου υπάρχει ανάγκη και όπου ζητηθεί σε όλη τη χώρα, είτε για μεταμοσχεύεις, είτε για κάλυψη αναγκών από ατυχήματα, είτε για την κάλυψη αναγκών ανθρώπων που χρειάζονται τακτικές μεταγγίσεις.
 
Στην αύξηση της προσέλευσης συνέβαλε βέβαια και το γεγονός ότι το κοινό έδινε και για περιστατικά, μετά από κάλεσμα και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

Μοριακός έλεγχος για τον ιό του Δυτικού Νείλου 

Πάντως μέτρα έχουν ληφθεί και για το θέμα του ιού του Δυτικού Νείλου με τα μέλη του Τμήματος να αποστέλλουν δείγματα από τους αιμοδότες που κατοικούν στις περιοχές αυτές για μοριακό έλεγχο στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.
 
Πρόκειται για έλεγχο με μοριακές τεχνικές, που ανιχνεύουν το αντιγόνο του ιού, όμως θα πρέπει να σημειωθεί πως ούτως ή άλλως σε κάθε αιμοδοσία γίνεται έλεγχος δείγματος, και για άλλα νοσήματα, και σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται έλεγχος και για τον ιό του Δυτικού Νείλου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.