Βασιλης Τσερνισωφ: Ο αποφοιτος του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνης και αθλητης της ΑΕ Κομοτηνης που ειναι μελος του τεχνικου επιτελειου της Νορβηγιας

Πήρε την μεγάλη απόφαση πριν λίγα χρόνια και μαθαίνει σε μία άγονη μπασκετικά χώρα τα μυστικά του αθλήματος

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις αποφοίτων του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής που διαγράφουν τη δική τους αξιόλογη πορεία εντός και εκτός συνόρων έχοντας ως εφόδια όλα αυτά που διδάχθηκαν στην πόλη μας από τους καθηγητές του τμήματος.
 
Ένας από αυτούς είναι ο Βασίλης Τσερνισώφ, ο οποίος με οδηγό την απεριόριστη αγάπη που τρέφει για το μπάσκετ, το πάθος με το οποίο αντιμετωπίζει κάθε πρόκληση, εντός και εκτός παρκέ, αλλά και τα πολύτιμα εφόδια που αποκόμισε στη διάρκεια των 7 ετών που έζησε και δραστηριοποιήθηκε στην Κομοτηνή, πήρε την μεγάλη απόφαση να μάθει τα μυστικά του αθλήματος στη μακρινή Νορβηγία.
 

Ο πρώην αθλητής και προπονητής των ακαδημιών και των εφήβων της ΑΕ Κομοτηνής μάλιστα έχει «εξαργυρώσει» τις πολλές ώρες που αφιέρωσε για το άθλημα, καθώς του προτάθηκε και έγινε δεκτή από τον ίδιο η θέση του βοηθού προπονητή στην ομάδα Κ16 της Νορβηγίας.
 
Ο «Τσέρνι» όντας βοηθός προπονητής στην ομάδα Κ16 της Νορβηγίας βρέθηκε στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Β΄ κατηγορίας που πραγματοποιήθηκε στην Ποντγκόριτσα, με την ομάδα του να τερματίζει στην 23η θέση.
 

Σαν φοιτητής, αμέσως μετά την άφιξή του στην Κομοτηνή, εντάχθηκε στο δυναμικό της ΑΕΚ και αγωνίστηκε με την κίτρινη φανέλα, τόσο στην Α’ ΕΚΑΣΑΜΑΘ, όσο και στη Γ’ Εθνική. Από το 2007 ανέλαβε και προπονητής στις ακαδημίες της ομάδας, ενώ την επόμενη σαιζόν παρείχε τις υπηρεσίες του και ως βοηθός προπονητή στην ανδρική και ως προπονητής στην ομάδα εφήβων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.