Αποχαιρετισμος στα εδρανα του Περιφερειακου Συμβουλιου

Συγκινητικό το κλίμα στην τελευταία συνεδρίαση της περιόδου 2014-19 - Αρκετοί σύμβουλοι έλαβαν τον λόγο για να αποχαιρετήσουν τους συναδέρφους τους

Συγκινητικό ήταν το κλίμα στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την περίοδο 2014-19, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Αυγούστου, με πολλούς από τους συμβούλους που δεν θα είναι από τη 1 Σεπτεμβρίου στα έδρανα του να αποχαιρετούν με το δικό τους τρόπο τους συναδέρφους τους.
 
Πολλοί έβγαζαν αναμνηστικές φωτογραφίες και συνομιλούσαν με άλλους Περιφερειακούς Συμβούλους, ενώ και στην αρχή της συνεδρίασης πήραν το λόγο για να κάνουν ένα μικρό απολογισμό της παρουσίας τους σε αυτό.
 
Ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος δε σημείωσε πως το Περιφερειακό Συμβούλιο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό θεσμό για την ανάπτυξη  του τόπου, και θεωρεί πως θα παίξει ακόμα σημαντικότερο ρόλο στο μέλλον.
 
Βέβαια υπάρχει ακόμα δρόμος που πρέπει να διανυθεί, με νομοθετικές αποφάσεις για τη λειτουργία και τη βελτίωση του, όμως είναι βέβαιος ότι θα οδηγήσει σε σημαντικότερο ρόλο για το συμβούλιο και τις αποφάσεις του, και ευχαρίστησε όλους τους συμβούλους για τη συμμετοχή τους σε αυτό. 

Ελένη Δημούδη «Προσπάθησα να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» 

Πρώτη πήρε το λόγο η πρόεδρος του Συμβουλίου, κ. Ελένη Δημούδη, που ευχαρίστησε όλους τους συμβούλους για τη συνεργασία που είχαν όλο αυτό το διάστημα, τονίζοντας πως προσπάθησε να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
 
Μπορεί να έγιναν λάθη και παραλείψεις, σημείωσε, όμως πάντα προσπάθησε να εφαρμόσει τον κανονισμό του Περιφερειακού Συμβουλίου, και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και όλους όσους συνέβαλαν στην καλύτερη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου και ιδιαίτερα την γραμματέα του Συμβουλίου κ. Ελένη Κατσικούδη.
 
Εξέφρασε τέλος την ελπίδα το επόμενο Συμβούλιο να συμβάλλει τα μέγιστα στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΑΜΘ, αλλά και να έχουν όσοι συμμετάσχουν μια καλή θητεία. 

Σπύρος Τουρτούρης: Σύνθεση απόψεων για να υπάρξει όφελος για όλους 

Από την πλευρά όλων των μελών του συνδυασμού «Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση» εκ των οποίων κανένας δεν θα είναι στο επόμενο συμβούλιο, ο κ. Σπύρος Τουρτούρης αποχαιρέτησε το συμβούλιο, σημειώνοντας πως η παράταξη προσπάθησε να συμβάλλει, με τις παρατηρήσεις τις διαφωνίες, ακόμα και τη συμφωνία τους σε πολλά θέματα, για την καλύτερη λειτουργία και κατεύθυνση της περιφέρειας.
 
Θεωρεί δε πως αν μπορέσει η Περιφερειακή πολιτική μέσα από τα νέα Συμβούλια να έχει συνθέσεις απόψεων, θα υπάρξει όφελος για όλους, ενώ ευχήθηκε στους νέους Συμβούλους να ξεπεράσουν αγκυλώσεις του παρελθόντος συμβάλλοντας συνθετικά στην άσκηση των πολιτικών ώστε η ΑΜΘ να βρει τον πραγματικό δρόμο ανάπτυξης που της αξίζει. 

Βασίλης Τραϊφόρος: Σε βάρος της Περιφέρειας η διελκυστίνδα στο εσωτερικό της πλειοψηφούσας παράταξης 

Την χαρμολύπη του για τον αποχαιρετισμό αυτό, εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης Γνώση και Συνεργασία κ. Βασίλης Τραιφόρος, που σημείωσε πως πάντα προσέβλεπε στην Ευρώπη των περιφερειών, που όμως στην Ελλάδα δεν ισχύει λόγω έλλειψης πόρων και αρμοδιοτήτων.
 
Όμως παρόλα αυτά είναι ένα βαθιά δημοκρατικό στοιχείο, και θεωρεί πως μπορεί να έχει άμεση σχέση με τον κόσμο και το λαό. Εξέφρασε πάντως τη λύπη του για τον εκφυλισμό της λειτουργίας του συμβουλίου τα τελευταία χρόνια, με ευθύνη όχι της προέδρου, αλλά της διελκυστίνδας που υπήρχε στο εσωτερικό της πλειοψηφούσας παράταξης, η οποία απέβηκε εις βάρος της Περιφέρειας.
 
Για αυτό και ζήτησε να υπάρξουν στο επόμενο συμβούλιο μέγιστες συναινέσεις για το καλό της όλης λειτουργίας του συμβουλίου και της Περιφέρειας. 

Κατερίνα Γεροστεργίου «Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα θέματα περιβάλλοντος και βιώσιμης ευημερίας» 

Η Οικολογία Αλληλεγγύη στήριξε για δύο θητείες την νέα πραγματικότητα της αιρετής Περιφέρειας, προσπαθώντας να αναδείξει τα σοβαρά περιβαλλοντικά θέματα που υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν στην Περιφέρεια, προωθώντας την βιώσιμη ευημερία των πολιτών της, σημείωσε η κ. Κατερίνα Γεροστεργίου.
 
Σοβαρά θέματα, όπως η εξόρυξη του χρυσού, επανέρχονται, και εξέφρασε την ελπίδα πως οι προηγούμενες αποφάσεις των συμβουλίων θα συνεχίσουν να ισχύουν, ενώ υπάρχουν και σοβαρά θέματα, όπως η διέλευση των αγωγών.
 
Σημείωσε δε πως παρόλο που δεν θα είναι ως παράταξη στο συμβούλιο, θα συνεχίζουν να αναδεικνύουν τα θέματα του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ευημερίας.
 
Κλείνοντας εξέφρασε την απογοήτευση της για το γεγονός ότι στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία δεν υπήρχε ούτε μία γυναίκα επικεφαλής περιφερειακής παράταξης, ενώ και οι γυναίκες που εξελέγησαν είναι λιγότερες από αυτές που θα έπρεπε να είναι. 

Τάσος Τσαλδαρίδης «Η παράταξη που υπηρέτησα για 9 χρόνια, και άσκησε διοίκηση στην Περιφέρεια, διαλύθηκε με μονοκονδυλιά» 

Από την πρώτη θητεία του Περιφερειακού Συμβουλίου βρίσκεται στα περιφερειακά έδρανα ο κ. Τάσος Τσαλδαρίδης, έχοντας περάσει και από την συμπολίτευση και την αντιπολίτευση, που τόνισε πως σε αυτή την αίθουσα γνώρισε ανθρώπους, την αυτοδιοίκηση και τα πρώτα βήματα εφαρμογής του Καλλικράτη, αλλά και την αγωνία των συμβούλων για μια καλύτερη προοπτική ανάπτυξης της Περιφέρειας.
 
Βίωσε χαρές και πίκρες, και έμαθε στην αίθουσα αυτή να ξεχωρίζει προθέσεις και να διακρίνει αξίες, προσπαθώντας με σεμνότητα να συνεισφέρει στο καλό της Περιφέρειας.
 
Κλείνοντας άφησε αιχμές γιατί η παράταξη που υπηρέτησε για 9 χρόνια, και άσκησε διοίκηση στην Περιφέρεια, διαλύθηκε με μονοκονδυλιά, γιατί εξυπηρετούσε κάποιους, όμως θεωρεί πως σύντομα θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο και οι προθέσεις τους.
 
Ευχήθηκε δε στη νέα διοίκηση να αποφύγει τα λάθη του παρελθόντος, ώστε να καταφέρει πολλαπλάσια θετικά αποτελέσματα για το καλό όλης της ΑΜΘ. 

Μουσταφά Κατρατζή «Ευχαριστώ όλους τους υπαλλήλους της Περιφέρειας για τη συνεργασία» 

Τέλος ο κ. Μουσταφά Κατρατζή ευχαρίστησε όλους τους υπαλλήλους της Περιφέρειας για τη συνεργασία, αλλά και τους συναδέρφους του, ευχόμενος καλή θητεία σε όλους όσους θα βρίσκονται στα έδρανα του περιφερειακού Συμβουλίου από την 1η Σεπτεμβρίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.