Παραμενει υψηλη η τουριστικη κινηση και μετα τον Δεκαπενταυγουστο στην ΑΜΘ

Καλοί οιωνοί και για το Σεπτέμβριο - Προβολή της Σαμοθράκης στην έκθεση στη Γαλλία θα κάνει η Περιφέρεια

Σε πάρα πολύ καλό σημείο παραμένει τουριστικά η Περιφέρεια ΑΜΘ, η οποία φαίνεται ότι παρατείνει και την περίοδο του τουρισμού και πέρα από τον Δεκαπενταύγουστο, που παλιότερα αποτελούσε σημείο καμπής της κίνησης, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Κώστα Αντωνιάδη.
 
Η τουριστική περίοδος ξεκίνησε κάπως μουδιασμένα, σημείωσε, μιας και η τουριστική «επιστροφή» τόσο της Τουρκίας όσο και άλλων χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, όπως η Αίγυπτος και η Τυνησία, επηρέασε την τουριστική κίνηση σε όλη τη χώρα.
 
Παρόλα αυτά μετά τον Ιούνιο στην Περιφέρειά μας παρατηρήθηκε αύξηση του οδικού τουρισμού, με πολλούς Ρουμάνους και Σέρβους, όπως και Βούλγαρους και Τούρκους, να επισκέπτονται την ΑΜΘ.
 
Μετά τον Δεκαπενταύγουστο η τουριστική πληρότητα ξεπερνά το 90% σε όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες της Περιφέρειας, κάτι που δίνει μια αισιοδοξία, γιατί παλιότερα ο Δεκαπενταύγουστος ουσιαστικά σήμαινε την αρχή του χειμώνα για την Περιφέρεια.
 
Όμως ο Αύγουστος κρατά καλά και τα μηνύματα δείχνουν πως η κίνηση θα συνεχιστεί σε καλά επίπεδα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, κάτι που σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη δείχνει πως η συνεργασία και η συνέργεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων, των ξενοδόχων, των ενοικιαζόμενων δωματίων αλλά και των δύο βαθμών της αυτοδιοίκησης παίρνει σάρκα και οστά. «Εμείς ως περιφέρεια χαράσσουμε την πολιτική που θα ακολουθήσουμε και τα επόμενα χρόνια, προβάλλουμε και διαφημίζουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και νομίζω ότι με συντονισμένες ενέργειες και το 2020 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για την ΑΜΘ» ανέφερε, εκφράζοντας την πεποίθηση πως όλοι έχουν συνειδητοποιήσει την αξία που έχει το τουριστικό προϊόν στην Περιφέρεια ΑΜΘ.
 
Φέτος είχαμε και πολλές πτήσεις τσάρτερ από χώρες της Β. Ευρώπης, με τη Γερμανία και τη Μ. Βρετανία να παραμένουν πρώτες σε επισκέψεις, όμως φέτος είχαμε και σημαντική παρουσία στην ΑΜΘ από την Πολωνία, κυρίως σε Καβάλα και Θάσο, λόγω της απευθείας σύνδεσης του αεροδρομίου του Πόζναν με το αεροδρόμιο της Καβάλας, με μία πτήση κάθε εβδομάδα. 

Αντιμετώπιση των προβλημάτων 

Ο κ. Αντωνιάδης αναφέρθηκε και στον εγκλωβισμό πολλών τουριστών τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου στη Σαμοθράκη, σημειώνοντας πως η Περιφέρεια έκανε ό,τι μπορούσε εντός της αρμοδιότητάς της για να βοηθήσει την κατάσταση, τόσο για την διατροφή όσων βρίσκονταν στη Σαμοθράκη όσο και για την μίσθωση του ΑΝΑΞ για να εξυπηρετήσει τη Σαμοθράκη.
 
Όσο για άλλα ζητήματα που επηρεάζουν τον τουρισμό, όπως τα πλευρικά διόδια της Μέστης αλλά και η διακοπή της κίνησης των τρένων, ο Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε πως για τα μεν πλευρικά διόδια, όσο και για τα νέα διόδια σε Καβάλα και Οφρύνιο, έχουν απευθυνθεί στην Εγνατία Οδό, τονίζοντας πως δεν πρέπει να γίνονται τέτοιες εργασίες ειδικά το καλοκαίρι, ενώ για το θέμα των τρένων, αφορά την κυβέρνηση, στην οποία η περιφέρεια έχει απευθυνθεί ώστε να βρεθεί λύση το γρηγορότερο.
 
Άλλωστε πρόβλημα δημιουργήθηκε και με το τέλος εξόδου που επέβαλε η κυβέρνηση της Τουρκίας, με τους Τούρκους να πρέπει να πληρώνουν 50 λίρες για να επισκεφτούν τις Ευρωπαϊκές χώρες, για το οποίο υπήρξε διαμαρτυρία από την Περιφέρεια, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και το υπουργείο Εσωτερικών, γιατί δεν μπορεί η Τουρκία να ωφελείται από την τελωνειακή σύνδεση που έχει με την ΕΕ και να επιβάλει τέλος εξόδου στους πολίτες της.
 
Παρόλα αυτά σημείωσε πως προβλήματα θα υπάρχουν πάντα, το ζήτημα είναι πώς ξεπερνιούνται και τι μπορεί να προσφέρει η Περιφέρεια ώστε να παρουσιάζει ένα ελκυστικό τουριστικό προϊόν. Ζητούμενα επί των οποίων ο κ. Αντωνιάδης θεωρεί πως η ΑΜΘ έχει πολλά ακόμα να δώσει. 

Προβολή της Σαμοθράκης στη Γαλλία 

Όπως είναι γνωστό, ανάμεσα στις κυβερνητικές δεσμεύσεις για τη Σαμοθράκη είναι και η προβολή του νησιού στην αγορά της Ρουμανίας, μιας και το 1/3 των επισκεπτών του προέρχονται από εκεί.
 
Ανάλογες ενέργειες θα γίνουν τόσο για την Σερβία όσο και για την Βουλγαρία, ενώ υπάρχει η σκέψη από πλευράς Περιφέρειας στην τουριστική έκθεση στην οποία θα συμμετάσχει η ΑΜΘ στα τέλη του Σεπτεμβρίου να υπάρχει μια ειδική διαφήμιση και προβολή της.
 
Άλλωστε η Νίκη της Σαμοθράκης βρίσκεται στο Λούβρο, και θεωρούν πως είναι ευκαιρία να προβάλλουν στους Γάλλους αυτό το brandname, ώστε να μειωθούν οι αρνητικές συνέπειες που υπήρξαν στο νησί της Σαμοθράκης.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.