Αναποσπαστο κομματι του ΔΠΘ οι αποφοιτοι του

Δημιουργείται σύλλογος Αποφοίτων ενισχύοντας τη διασύνδεση και βοηθώντας στην διασφάλιση της ποιότητας στα τμήματά του

Να αποτελέσει ένα εργαλείο διασύνδεσης τόσο των αποφοίτων του ΔΠΘ με το πανεπιστήμιό τους, όσο και μεταξύ τους, βοηθώντας στην βελτίωση και του ίδιου του Δημοκριτείου φιλοδοξεί ο Σύλλογος Αποφοίτων του ΔΠΘ, που θα ιδρυθεί μετά από ενέργειες της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ).
 
Για αυτό άλλωστε και η Πρόεδρος της ΜΟΔΙΠ του ΔΠΘ, Καθηγήτρια κ. Ζωή Γαβριηλίδου, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, ενόψει της ολοκλήρωσης των ενεργειών για την ίδρυση Συλλόγου Αποφοίτων του ΔΠΘ, απεύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους απόφοιτους Τμημάτων του ΔΠΘ που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες ίδρυσης του συλλόγου, να προσέρχονται κατά το διάστημα από 09 – 13 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρες από 9:00 – 15:00, στο Γραφείο της ΜΟΔΙΠ στο κτίριο της Πρυτανείας (Γραφείο 18, Πανεπιστημιούπολη), με την αστυνομική τους ταυτότητα και φωτοαντίγραφο του πτυχίου/διπλώματός τους, προκειμένου να υπογράψουν τις ιδρυτικές πράξεις ως μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων του ΔΠΘ.
 
Να σημειωθεί πως αρχικά σε αυτές τις ημερομηνίες, όπως αναφέρει και η Αντιπρύτανης, χρειάζονται 20 απόφοιτοι του πανεπιστημίου για να υπογράψουν, με τη φυσική τους παρουσία, το ιδρυτικό καταστατικό του Συλλόγου.
 
Κατόπιν θα ανακοινωθεί πως και οι  υπόλοιποι που επιθυμούν, θα μπορούν να εγγραφούν στο Σύλλογο, και μάλιστα δεν θα χρειάζεται φυσική παρουσία όπως στην πρώτη φάση. 

Πολλαπλά τα οφέλη από το Σύλλογο 

Σκοπός της ΜΟΔΙΠ, σημείωσε η κ. Γαβριηλίδου, είναι η διασφάλιση ποιότητας στα τμήματα, για την οποία χρειάζονται όμως και κάποια στοιχεία.
 
Με την ίδρυση του Συλλόγου Αποφοίτων, καταφέρνουν να διασυνδέσουν τους φοιτητές μεταξύ τους, βοηθώντας ώστε να υπάρξουν θετικές συνέργειες ως προς αυτό.
 
Ο Σύλλογος θα βοηθήσει όμως το Πανεπιστήμιο να συγκεντρώσει στοιχεία για το πού απασχολούνται, τι κάνουν, τις δεξιότητες και τις γνώσεις που πήραν από τα τμήματα τους.
 
Παράλληλα θα συγκεντρώσουν στοιχεία ώστε να δουν αν οι απόφοιτοί τους έχουν επαγγελματική αποκατάσταση στο αντικείμενο σπουδών τους, και θα τους βοηθήσει να βελτιώσουν τα υφιστάμενα τμήματα με βάση τα δεδομένα, αλλά να δουν και το μέλλον του ΔΠΘ, μέσα από τα στοιχεία που θα προκύψουν.
 
Τα στοιχεία που θα συγκεντρώνουν, θα μπορούν να δώσουν σε οργανισμούς κατάταξης πανεπιστημίων, ώστε το Πανεπιστήμιο να ανέβει θέσεις στις λίστες των πανεπιστημίων που κατά καιρούς εκδίδονται από διάφορους οργανισμούς.
 
«Αυτοί οι στόχοι είναι πολύ βασικοί, για αυτό και βάλαμε ψηλά στην ατζέντα το κομμάτι της δημιουργίας του Συλλόγου αποφοίτων, που συνδέουμε πολύ με την διασφάλιση ποιότητας του ΔΠΘ» σημείωσε η κ. Γαβριηλίδου.
 
Αυτή η δράση συνδέεται με την όλη προσπάθεια διασφάλισης της ποιότητας, τόνισε, και μαζί με το γραφείο υποστήριξης διδασκαλίας και μάθησης που δημιουργήθηκε, και τον Σύμβουλο Καθηγητή που ενεργοποιείται, αποτελούν ψηφίδες ενός ευρύτερου μωσαϊκού που δημιουργείται με μεθοδικά βήματα με τελικό στόχο τη βελτίωση του πανεπιστημίου. 

Ενημέρωση των παλιών και άμεση εγγραφή των νέων αποφοίτων 

Για την καλύτερη ενημέρωση των αποφοίτων για το Σύλλογο, σε όλες τις ιστοσελίδες των τμημάτων του πανεπιστημίου θα υπάρχουν ειδικά link, όπου θα μπορούν οι απόφοιτοι να μπαίνουν, να γράφονται, να ενημερώνονται για δράσεις του πανεπιστημίου, προγράμματα, επαγγελματικές προτάσεις και άλλα, ώστε να υπάρχει ένας ζωντανός διάλογος του ΔΠΘ με το Σύλλογο που θα δημιουργηθεί.
 
Όσο για τους μελλοντικούς απόφοιτους του Πανεπιστημίου, η διαδικασία θα είναι πιο εύκολη και αυτοματοποιημένη, μιας και θα τους δίνεται η δυνατότητα μαζί με τα δικαιολογητικά της ορκωμοσίας να κάνουν την εγγραφή στο Σύλλογο αποφοίτων, ώστε να εγγράφονται άμεσα τα στοιχεία τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.