Καταργουν την… καταργημενη απο το 2016 ανανεωση της καρτας ανεργιας

Οι συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ καλούν τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης να ασχοληθεί με πραγματικά θέματα του ΟΑΕΔ

Nα ασχοληθεί πραγματικά και όχι επικοινωνιακά με τα θέματα του ΟΑΕΔ καλεί τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιο για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργο Γεωργαντά η Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ.
 
Αφορμή αποτέλεσε δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», σύμφωνα με το οποίο θα καταργηθεί η… καταργημένη από το 2016 μηνιαία ανανέωση της κάρτας ανεργίας.
 
Οι συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ επισημαίνουν ότι η εκ νέου ανακοίνωση όσων ήδη έχουν γίνει είναι «χάσιμο χρόνου, λαϊκισμός ή άγνοια».
 
Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ αναφέρει:
 
«Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου (25/8/2019), βασικός στόχος του Υφυπουργού ψηφιακής διακυβέρνησης και αρμόδιου για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, κ. Γεωργαντά, είναι να απαλλάξει τους ανέργους από την υποχρέωση να δίνουν το «παρών» κάθε μήνα στον ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Υπουργείο σχεδιάζει την κατάργηση της μηνιαίας επίσκεψης των ανέργων στον ΟΑΕΔ για την ανανέωση της κάρτας ανεργίας….. ενημερώνουμε την εφημερίδα και τον αρμόδιο Υφυπουργό-αν όντως το είπε ο ίδιος, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα- ότι το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει από τις 4 Ιανουαρίου 2016» αναφέρει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ.
 
Παράλληλα ενημερώνει ότι η κάρτα ανεργίας διαγράφεται αυτόματα από τα μητρώα του ΟΑΕΔ και αναστέλλεται τυχόν επίδομα ανεργίας, σε περίπτωση που ο άνεργος βρει δουλειά και δηλωθεί στο ΕΡΓΑΝΗ.
 
«Συγκεκριμένα ενημερώνουμε τους πολίτες ότι η ανανέωση του δελτίου ανεργίας μπορεί να γίνει μόνο: 
 
1. Μέσω διαδικτύου
 
Για την ανανέωση του δελτίου ανεργίας μέσω διαδικτύου θα πρέπει να πιστοποιηθείτε ως χρήστης στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ είτε:
 
• παραλαμβάνοντας Κλειδάριθμο από ένα Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης – ΚΠΑ ΟΑΕΔ, είτε
 
• χρησιμοποιώντας τους κωδικούς σας από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ)
 
2. Μέσω ΚΕΠ
 
Για την ανανέωση του δελτίου ανεργίας μέσω Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών ΚΕΠ, έχοντας μαζί σας ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης ή ασφαλιστικό βιβλιάριο).»
 
Φυσικά (και) στον ΟΑΕΔ χρειάζεται ακόμα πολύ δουλειά για να μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό και ηλεκτρονικό σύστημα που θα διευκολύνει εργαζομένους και συναλλασσομένους, το να ξαναφτιάχνουμε όμως (φαντασιακά) ή να ξανά- ανακοινώνουμε όσα έχουν ήδη γίνει, είναι χάσιμο χρόνου, λαϊκισμός ή άγνοια. Υπάρχει πάντως πεδίο δόξης λαμπρό να ασχοληθεί ο αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών κος Υπουργός, αρκεί να ασχοληθεί πραγματικά και όχι επικοινωνιακά» καταλήγει στη σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: tvxs.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.