Αντιδρουν οι κατασκηνωτες του Καμπινγκ Φαναριου στη μετακινηση των τροχοσπιτων

Το ζήτημα που είχε προκαλέσει διαμαρτυρίες την περυσινή χρονιά ανακινήθηκε πάλι με ανακοίνωση που μοιράστηκε στα τροχόσπιτα

Αναστάτωση επικρατεί στους κατασκηνωτές του Κάμπινγκ Φαναρίου, ιδιαίτερα σε αυτούς που έχουν τροχόσπιτα, μετά την ενημέρωσή τους ότι μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να μεταφέρουν τα τροχόσπιτά τους από τις θέσεις τους στα parking του Κάμπινγκ, αφαιρώντας από το χώρο και τα σκίαστρα που είχαν κατασκευάσει, με την άδεια της διοίκησης όπως τονίζουν.
 
Για αυτό το λόγο πραγματοποιήθηκε συνέλευση του Συλλόγου Κατασκηνωτών Κάμπινγκ Φαναρίου την Κυριακή στο Κάμπινγκ, όπου όσοι συμμετείχαν εξέφρασαν την αντίθεση τους σε αυτή την κίνηση και συγκεντρώνουν υπογραφές σε ψήφισμα που συνέταξαν για το ζήτημα.
 
Κατά τη συνέλευση τονίστηκε πως ανάλογη κίνηση είχε γίνει και πέρυσι, με την αιτιολογία πως θα γινόταν έργα στο χώρο, όμως και τελικά αυτά δεν πραγματοποιήθηκαν, αλλά και όσοι κατασκηνωτές τελικά μετακίνησαν τα οχήματά τους, όταν επέστρεψαν στις θέσεις τους έπρεπε να κατασκευάσουν σκίαστρα από την αρχή.
 
Στη συνέλευση συμμετείχαν τόσο τα μέλη του Συλλόγου όσο και άλλοι κατασκηνωτές του Κάμπινγκ, που αποφάσισαν να μην μετακινηθούν, και έχουν συγκεντρώσει πάνω από 100 υπογραφές. 

Στις 21 Αυγούστου η ανακοίνωση 

Αφορμή για την συνέλευση αποτέλεσε η ανακοίνωση που μοιράστηκε στο Κάμπινγκ, όπου τονιζόταν ότι η τελευταία ημέρα σεζόν είναι η Κυριακή 15-9-2019 (χωρίς διανυκτέρευση το βράδυ), και πως με την αποχώρησή τους οι κατασκηνωτές θα πρέπει να μεταφέρουν τα τροχόσπιτα από τις κατασκηνωτικές θέσεις, στα parking του Κάμπινγκ (με διατήρηση της κατασκηνωτικής τους θέσης), μεταφορά που θα γίνει με οχήματα των κατασκηνωτών.
 
Τονίζεται δε πως θα πρέπει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου να αφαιρεθούν –αποξηλωθούν από τις κατασκηνωτικές θέσεις που τους έχουν διατεθεί, όλες οι πρόσθετες κατασκευές.
 
Όπως αναφέρθηκε στη συνέλευση, το έντυπο μοιράστηκε στις 21 Αυγούστου, και υπογράφεται απλά από τη Διεύθυνση, χωρίς να καθορίζεται επίσημα ποιος είναι, αλλά και αντιβαίνει ουσιαστικά σε προηγούμενες διαβεβαιώσεις που θεωρούν πως έγιναν.
 
Ο Σύλλογος Κατασκηνωτών δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν πήγε να πουληθεί το κάμπινγκ από τον ΕΟΤ στον ΟΤΕ. Τελικά μετά από αντιδράσεις του συλλόγου, που στήριξε τότε και η τοπική κοινωνία και η Νομαρχία Ροδόπης, η αγοραπωλησία αποτράπηκε.
 
Το Κάμπινγκ πέρασε από πολλά κύματα, και κινδύνευσε σε κάποια φάση να μην ανοίξει, παρόλα αυτά συνέχισε τη λειτουργία του, με πολλούς από όσους βρίσκονται εκεί, να έχουν τα τροχόσπιτά τους στο χώρο για πολλά χρόνια. 

Άμεση η αντίδραση του Συλλόγου 

Στη συνέλευση  τονίστηκε πως το Κάμπινγκ και οι εγκαταστάσεις του έχουν απαξιωθεί, παρόλο που αναμένεται να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις με τη δημιουργία του Οικοτουριστικού Πάρκου Φαναρίου.
 
Ένα από τα προβλήματα που υπάρχουν είναι πως αρκετά από τα δέντρα σε αυτό έχουν ξεραθεί ή έχουν πλέον μικρή φυλλοκάλυψη, με αποτέλεσμα να μην κάνουν την σκιά που έκαναν παλιότερα και πολλοί από τους κατασκηνωτές με τροχόσπιτα να κατασκευάζουν σκίαστρα, με την άδεια της διεύθυνσης του Κάμπινγκ.
 
Πέρυσι είχε έρθει μάλιστα ένα κλιμάκιο από την Αθήνα και συμφώνησαν πως τα σκίαστρα μπορούν να μείνουν, ώστε να μην είναι τα τροχόσπιτα στον ήλιο, παρόλο που ζητήθηκε από τους κατασκηνωτές να ξηλώσουν όποιες άλλες επιπλέον κατασκευές έγιναν γύρω από τα τροχόσπιτα.
 
Κατά τη συνάντηση είχαν γίνει κάποιες προτάσεις, όμως αυτές δεν απαντήθηκαν ποτέ, γιατί όπως αναφέρθηκε στη συνέλευση, τα μέλη του κλιμακίου δεν έμειναν για πολύ στη θέση τους.
 
Ο Σύλλογος είχε αντιπροτείνει, για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν όλες οι πλευρές, αντί για το κόστος της αποξήλωσης ώστε να κλαδευτούν τα δέντρα, να αναλάβουν το κόστος του κοψίματος των δέντρων με ειδικό τρόπο ώστε να μην χρειαστεί να μετακινηθούν τα σκίαστρα και τα τροχόσπιτα, αναλαμβάνοντας και το κόστος τυχόν ατυχήματος, καθώς και άλλες προτάσεις.
 
Τελικά δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση στις προτάσεις του Συλλόγου, παρόλο που έγιναν και στη συνέχεια κινήσεις ώστε να εισακουστούν, και πλέον φαίνεται ότι επέστρεψαν στο ίδιο σημείο.
 
Οι συμμετέχοντες στη συνέλευση αποφάσισαν να μην μετακινήσουν τα τροχόσπιτα, και ξεκίνησαν την συλλογή υπογραφών για το θέμα, μιας και θεωρούν πως τα 95 τροχόσπιτα που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο χώρο θα έχουν δυσκολία στο πάρκινγκ (μερικά μάλιστα, ιδίως Βουλγάρων κατασκηνωτών, είναι αρκετά μεγάλα).
 
Να σημειώσουμε πως η ενοικίαση της κατασκηνωτικής θέσης γίνεται για όλο το χρόνο, όχι μόνο για την κατασκηνωτική σεζόν, σύμφωνα με τα αποδεικτικά ενοικίασης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.