Πρωτια για τον Συλλογο Θρακων και τα τοπικα μας προιοντα στην Βεροια

Εκπροσώπησαν την περιοχή μας, μεταφέροντας γεύσεις και παραδόσεις στο 4ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ του Δήμου Βέροιας

Διπλή αποστολή και ρόλο είχαν στην Βέροια στην οποία βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες 32 μέλη του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου «Θρακών» Κομοτηνής, συμμετέχοντας στο 4ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ του Δήμου ως εκπρόσωποι της περιοχής μας.
 
Η πενταήμερη διοργάνωση είχε διττό χαρακτήρα, συνδυάζοντας την μουσικοχορευτική παράδοση του τόπου και των καλεσμένων συλλόγων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, με την γαστρονομική παράδοση τους.
 

Έτσι και ο Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής συμμετείχε τόσο με τους χορευτές του λαμβάνοντας μέρος στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ που έλαβε χώρα την Κυριακή 25 Αυγούστου, παρελαύνοντας μαζί με άλλα καλεσμένα χορευτικά σχήματα, μεταξύ των οποίων το Λύκειο Ελληνίδων της Βέροιας, το χορευτικό του Δήμου Βέροιας και η Εύξεινος Λέσχη, καθώς και το χορευτικό τμήμα του συλλόγου από την πόλη Καζαλνάκ της Βουλγαρίας. Μία παρέλαση στους δρόμους της Βέροιας που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία που διαφάνηκε και από το θερμό χειροκρότημα του κόσμου καθ’ όλη τη διάρκειά της.
 

Τα μέλη του Συλλόγου Θρακών όμως έγιναν πρεσβευτές και των γαστρονομικών παραδόσεων της περιοχής, κερδίζοντας μάλιστα το πρώτο βραβείο της διοργάνωσης σε ό,τι αφορά τα  περίπτερα με τοπικά προϊόντα που στήθηκαν στον χώρο της διοργάνωσης. Τα μέλη του Συλλόγου, όπως εξήγησε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο χοροδιδάσκαλος κ. Γιάννης Τζερνικούδης προσέφεραν από την έναρξη της βραδιάς έως και την λήξη της χαρακτηριστικά τοπικά προϊόντα της Ροδόπης, όπως ελληνικό καφέ, τσίπουρο και ούζο, σουτζούκ λουκούμ, στραγάλια, τσάι του βουνού, λουκούμια και τυροκομικά προϊόντα του τόπου μας, τα οποία δοκίμασαν περισσότερα από 2.000 άτομα και με τις κριτικές τους συνέβαλαν στη βράβευση του Συλλόγου Θρακών.
 
Τα προϊόντα της περιοχής μας τίμησαν τόσο ο δήμαρχος Βέροιας όσο και ο αρμόδιος για θέματα τουρισμού και πολιτισμού αντιδήμαρχος, ενώ όπως εξήγησε ο κ. Τζερνικούδης το περίπτερο του Συλλόγου αποτέλεσε και θέμα συζήτησης την επόμενη ημέρα στην πρωτεύουσα της Ημαθίας χάρη στις γευστικές απολαύσεις που προσέφερε. 

«Σημαντική η ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων όταν γίνεται με σωστός τρόπο και συνεργασίες» 

«Λάβαμε το πρώτο βραβείο, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για εμάς όσο και για την περιοχή μας» εξήγησε ο κ. Τζερνικούδης ο οποίος τάχθηκε υπέρ αυτής και αντίστοιχων προσπαθειών ανάδειξης των τοπικών μας προϊόντων, όταν αυτές γίνονται «με σωστό τρόπο και συνεργασίες, που δίνουν και τα ανάλογα αποτελέσματα». 

Αφιερωμένη στη νέα γενιά η φετινή κεντρική εκδήλωση του Συλλόγου 

Η βραδιά έκλεισε με υποσχέσεις για την «επάνοδο» του Συλλόγου Θρακών και στην επόμενη 5η διοργάνωση το ερχόμενο καλοκαίρι, με τον Σύλλογο ωστόσο να δίνει ραντεβού την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο της Κομοτηνής για την κεντρική εκδήλωσή του. Όπως σημείωσε ο χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου και φέτος όπως τα τελευταία χρόνια, η εκδήλωση μετατίθεται χρονικά λόγω των καλοκαιρινών υποχρεώσεων του Συλλόγου, ενώ, όπως έκανε γνωστό, η φετινή εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στην νέα γενιά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.