Συνεχιζεται για ακομα 3 χρονια η παραχωρηση του ασθενοφορου του Δημου Κομοτηνης στο Σωμα Εθελοντων Σαμαρειτων

Το όχημα έπαιξε σημαντικό ρόλο στις δραστηριότητες του Τμήματος και ενίσχυσε την υγειονομική κάλυψη που προσέφεραν

Την εκ νέου παραχώρηση, με σύναψη σύμβαση χρησιδανείου έναντι ανταλλάγματος ποσού 100 ευρώ, του οχήματος «Κινητή Μονάδα Ιατρικής Περίθαλψης» του Δήμου Κομοτηνής στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κομοτηνής για τρία χρόνια αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.
 
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, είναι αναγνωρισμένο από την Γ.Γ.Π.Π. και σήμερα αποτελεί την μεγαλύτερη και πιο ενεργή Εθελοντική Οργάνωση Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης στο Νομό Ροδόπης. Το όχημα έπαιξε σημαντικό ρόλο στις δραστηριότητες του Τμήματος καθώς μπόρεσαν οι εθελοντές να είναι πιο αποτελεσματικοί σε πολλές από τις υγειονομικές καλύψεις που παρευρέθηκαν από τη μέρα χρήσης του.
 
Συγκεκριμένα το όχημα βρέθηκε σε όλα τα αιτήματα για υγειονομική κάλυψη από τον Δήμο Κομοτηνής. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες 2017-2018 το όχημα βρέθηκε από 1 Ιουλίου έως και 31 Αυγούστου κάθε Σαββατοκύριακο και συνολικά 480 ώρες περίπου στην παραλία Αρωγής και Μέσης με 4 Διασώστες. Κατά την αντιπυρική περίοδο 2017-2018 το όχημα ήταν παρών και στις 22 πυρασφάλειες επικινδυνότητας «3» κάνοντας διαδρομές από τα στρατόπεδα έως το πυροφυλάκιο της Νυμφαίας προληπτικά για τυχόν εστίες φωτιάς ενώ παράλληλα δύο Εθελοντές Σαμαρείτες επάνδρωναν το πυροφυλάκιο της Νυμφαίας. Παράλληλα η Κινητή Μονάδα Πρώτων Βοηθειών χρησιμοποιήθηκε σε όλες τις άμεσες κινητοποιήσεις της Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Νομού μας ή της Περιφέρειας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής.
 
Παράλληλα το νέο πρόγραμμα που συμμετέχει το σώμα Σαμαρειτών του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής, εκπαιδεύοντας 460 αστυνομικούς στην ΠΕ Ροδόπης, κατόπιν αιτήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στις Πρώτες Βοήθειες, βαραίνει και κάνει ακόμα πιο σημαντικό το Έργο των Εθελοντών.   
 
Τα έξοδα χρήσης και συντήρησης του οχήματος θα καλυφθούν από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κομοτηνής, κάτι που μαζί με το αντίτιμο των 100 ευρώ, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εγκριθεί η παραχώρηση.
 
Να υπενθυμίσουμε πως η  παραχώρηση είχε γίνει δωρεάν πριν από δύο χρόνια, όμως η απόφαση ακυρώθηκε, για αυτό και το ασθενοφόρο παραχωρείται υπό αυτή τη μορφή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.