Ορκωμοσια «συμβολαιο» με τους πολιτες στον Δημο Μαρωνειας – Σαπων

Ο νέος δήμαρχος Ντίνος Χαριτόπουλος και το νέο δημοτικό συμβούλιο ορκίστηκαν στο υπαίθριο θέατρο Σαπών

Όρκο καθήκοντος και αφοσίωσης, ως άλλη οφειλή και δέσμευση απέναντι στην κοινωνία και του πολίτες του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών πήραν ο νέος δήμαρχος αλλά και οι εκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου το απόγευμα της Παρασκευής, 30 Αυγούστου, στο υπαίθριο θέατρο Σαπών «Δημήτρης Τσετινές».
 
Η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Μαρωνείας – Σαπών πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου που έδωσε το παρών για να ευχηθεί καλή θητεία στη νέα δημοτική αρχή, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής ν. Ροδόπης κ. Δημήτρης Χαρίτου, εκπρόσωποι των βουλευτών κ.κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και Ιλχάν Αχμέτ, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ.Νίκος Τσαλικίδης, ο πρώην υπουργός κ. Γιώργος Πεταλωτής, ο πρώην βουλευτής Ροδόπης κ. Αϊχάν Καραγιουσούφ, η γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Σοφία Μιχαλιτσούδη, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης κ. Δημήτρης Λουρίκας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης κ. Μιχάλης Σεβδυνίδης, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι των αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών της περιοχής.
 

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων και ο Τοποτηρητής Κομοτηνής κ. Χαλήλ Τζιχάντ, τέλεσαν την ορκωμοσία αντίστοιχα για τους Χριστιανούς και Μουσουλμάνους εκλεγέντες, ενώ αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο νέος δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος. 

Μήνυμα ενότητας και συνεργασίας για την οικοδόμηση ενός Δήμου ζηλευτού για την ποιότητα της τοπικής διακυβέρνησης το μήνυμα του δημάρχου 

Ο ίδιος χαρακτήρισε την τελετή ως «ένα συμβόλαιο της δημοτικής αρχής με τους πολίτες» προτάσσοντας την ανάγκη συλλογικότητας και δημιουργικής συνεργασίας από το σύνολο των εκλεγμένων για την οικοδόμηση ενός Δήμου αντάξιου των προγόνων μας αλλά και των μελλοντικών γενεών.
 

Με σεβασμό στον συμμετοχικό θεσμό της τοπικής δημοκρατίας, «οφείλουμε  το δημοτικό συμβούλιο και τα υπόλοιπα συλλογικά όργανα του Δήμου μας να είναι πηγές διαλόγου, στοχασμού, προβληματισμού και υιοθέτησης  αποφάσεων που θα συμβάλουν στην πολυδιάστατη τοπική βιώσιμη  ανάπτυξη, στη βελτίωση της καθημερινότητας  του δημότη, στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους πολίτες, στην κοινωνική συνοχή, την πολυφωνία και την πολυπολιτισμικότητα» σημείωσε ο νέος δήμαρχος για να  δεσμευτεί ενώπιον όλων και για όλους ότι «θα εργασθούμε θυσιαστικά υπέρ του τόπου μας» και πως «θα διαχειριστούμε με ήθος και διαφάνεια τα δημοτικά δρώμενα, θα λειτουργήσουμε ενωτικά, χωρίς διακρίσεις  και αποκλεισμούς, με κοινωνική ευαισθησία και δικαιοσύνη».
 
«Οι πολίτες μας έκριναν  και τώρα περιμένουν από εμάς, που σήμερα δώσαμε όρκο καθήκοντος  και δέσμευσης, να εργασθούμε σκληρά και κυρίως ενωτικά για το καλό του τόπου μας. Η νέα πορεία, η νέα δοκιμασία  της προγραμματικής αυτοδιοικητικής περιόδου που ξεκινάει την 1η Σεπτεμβρίου απαιτεί συλλογικότητα και αφοσίωση.  Σ' αυτό το δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα  δεν περισσεύει κανείς. Είμαστε προσωπικά, υπεύθυνα, αλληλέγγυα, ηθικά και αυτεξούσια για να διασφαλίσουμε ένα συμμετοχικό και δημοκρατικό δημοτικό συμβούλιο που θα θέτει και θα κατακτά  στόχους για την οικοδόμηση ενός Δήμου Μαρωνείας-Σαπών ανθεκτικού, με αποτελεσματικές δομές ανθρωποκεντρικά δομημένες, με ισχυρή ταυτότητα, ένα Δήμο καινοτομίας και φιλικού στους πολίτες, στους επιχειρηματίες, τους επισκέπτες» σημείωσε ο ίδιος θέτοντας ως στόχο την δημιουργία ενός Δήμου στον οποίο η ποιότητα της τοπικής διακυβέρνησης του θα είναι ζηλευτή πανελλήνια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.