Η. Μπουκας «θα ειμαι καθημερινα η φωνη των πολιτων της κοινοτητας»

Το μήνυμα του Προέδρου της Κοινότητας Ιάσμου

Το «μαζικό» των ορκωμοσιών των νέων μελών των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης απέτρεψε να εστιάσουμε στα πρόσωπα εκείνα που αναλαμβάνουν θέσεις στα Τοπικά Συμβούλια των κατά τόπους κοινοτήτων. Πρόκειται για έναν θεσμό που με τις ρυθμίσεις του «Κλεισθένη» αναμορφώνεται και ενισχύεται ως προς τις αρμοδιότητες του. Έτσι τα μέλη που απαρτίζουν τα τοπικά συμβούλιο θα κληθούν να διαδραματίσουν ενεργότερο ρόλο στη διαμόρφωση της τοπικής πολιτικής και την επίλυση των προβλημάτων.
 
Ένα τέτοιο πρόσωπο που ανέλαβε ήδη, μετά την ορκωμοσία της 30ης Αυγούστου, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ιάσμου, είναι ο κ. Ηλίας Μπούκας, γνωστός τόσο από την επαγγελματική του δραστηριότητα όσο και την εμπλοκή του στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου μέσα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου.
 
Μετά την ορκωμοσία του λοιπόν, ο κ. Ηλίας Μπούκας στέλνει το δικό του μήνυμα, για τον ρόλο που αναλαμβάνει στην τοπική πολιτική σκηνή, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα υπηρετήσει αυτόν τον ρόλο.
 
«Μετά την ορκωμοσία της 30ης Αυγούστου ως Πρόεδρος της μεγαλύτερης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου μας ,της Κοινότητας Ιάσμου (Ίασμος, Διαλαμπή, Κοπτερό, Γαλήνη, Μωσαϊκό, Ιππικό, Μελίταινα, Πολύαρνο, Ταγγαίο) ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου, το οποίο θα υποστηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις» εκμυστηρεύθηκε ο ίδιος για να υπογραμμίσει πως «θα είμαι καθημερινά η φωνή των πολιτών της κοινότητας, ως συνδετικός κρίκος με την διοίκηση του Δήμου, ασκώντας με ζήλο τις  αρμοδιότητες του Προέδρου και του συμβουλίου της κοινότητας, όπως αυτές αναφέρονται στο νόμο, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναβάθμιση κυρίως της ποιότητας ζωής των κατοίκων».
 
Παράλληλα ο ίδιος αποκαλύπτει για τον τρόπο με τον οποίο θα υπηρετήσει τον νέο του ρόλο πως «πρόθεσή μου είναι να εργασθώ, όχι μόνο με τους εκλεγμένους, αλλά και με όλους όσους συμμετείχαν στις τοπικές εκλογές και επιθυμούν να είναι ενεργοί από όλους τους συνδυασμούς». «Επίσης», συμπληρώνει «η συνεργασία μου με την νέα Δημοτική αρχή, τους φορείς και τους κατοίκους θεωρείται δεδομένη, ώστε να παραχθεί έργο με θετικό πρόσημο που τόσο ανάγκη έχει η τοπική μας κοινωνία».
 
Μιλώντας γενικά για την εκλογή των συμβουλίων των κοινοτήτων σε ξεχωριστή κάλπη, ο κ. Μπούκας εκτιμά πως αναβαθμίζει αυτομάτως τον θεσμό και τα όργανά του, για να επισημάνει πως  «θα υπάρχει πλήρη ενημέρωση των δημοτών μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, από τα οποία οι πολίτες θα μπορούν να εκφράζουν γνώμες, ακόμα και να συμμετέχουν στις αποφάσεις των ζητημάτων της κοινότητας που θα προωθούνται από το συμβούλιο».
 
Κλείνοντας ο ίδιος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει «τους ανθρώπους που με στήριξαν, όλους όσους με ψήφισαν, αλλά και τους φίλους και συγχωριανούς, που σε κάθε περίπτωση περιβάλουν θετικά την ενασχόλησή μου με τα κοινά».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.