Παρεμβασεις προτεινε στον νεο δημαρχο ο Πολιτιστικος Συλλογος Ιασμου

«Με το καλημέρα» συνάντηση ανάμεσα στο ΔΣ του Συλλόγου και τον Ο. Μουμίν

Συνάντηση «με το καλημέρα» είχε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου με τον δήμαρχο κ. Οντέρ Μουμίν, έχοντας την ευκαιρία να του καταθέσει επιστολή με στοχευμένες προτάσεις για θέματα που αφορούν τον Ίασμο και τον σύλλογο, κρίνοντάς τες ως άμεσης προτεραιότητας.
 
Το ΔΣ του Συλλόγου, αφού ευχήθηκε καλή δύναμη και αποτελεσματική από κάθε πλευρά διοίκηση στον νέο Δήμαρχο, το σύνολο του νέου Δημοτικού συμβουλίου αλλά και τα συμβούλια των κοινοτήτων του Δήμου, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον νέο δήμαρχο για τα πεπραγμένα του συλλόγου, τις δράσεις του αλλά και την στόχευση για το μέλλον.
 
Ξεκαθάρισε παράλληλα πως με μοχλό τον πολιτισμό, είναι αρωγός σε οτιδήποτε συμβάλει στην άνοδο του κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού και βιοτικού επιπέδου της περιοχής καταθέτοντας τις εξής προτάσεις:

● Καλλωπισμός των εισόδων του χωριού, με έμφαση στην είσοδο από Εγνατία, ώστε η πρώτη εντύπωση που θα δημιουργείται στους χιλιάδες επισκέπτες-διερχόμενους να είναι θετική για αυτόν τον όμορφο και φιλόξενο τόπο.
● Διάνοιξη του δρόμου προς και από το κέντρο Υγείας, για την ταχύτερη πρόσβαση των κατοίκων και των επισκεπτών σε αυτό , όποτε παραστεί ανάγκη.
● Δημιουργία τουλάχιστον μίας κεντρικής παιδικής χαράς αντάξιας μιας κωμόπολης.
● Πίεση προς την κατεύθυνση της κατασκευής της πεσμένης γέφυρας
● Ουσιαστική παρέμβαση για το προβληματικό κομμάτι του δρόμου που οδηγεί στο ορεινό καταφύγιο του συλλόγου, έτσι ώστε το καταφύγιο να γίνει πλέον τόπος προσβάσιμος, γεγονός που θα αυξήσει την επισκεψιμότητα του άρα και την προβολή της φυσικής ομορφιάς του ορεινού μας όγκου (άγρια άλογα, μετέωρα).
● Αποκατάσταση των προβλημάτων του Πνευματικού κέντρου με νέες παρεμβάσεις όπως : επέκταση, φωτισμός, θέρμανση, ψύξη, αποδυτήρια, ήχος, κουζίνα κ.α.
Το ιδανικότερο θα ήταν οι παρεμβάσεις να ήταν γενναίες πχ να λειτουργήσει ως ένα σύγχρονο-πρότυπο “πράσινο ”κτίριο εξυπηρετώντας και τον Δήμο, αξιοποιώντας και τον εξωτερικό χώρο.
● Xρήση του Παλαιού Δημοτικού σχολείου από τον σύλλογο σε συνεργασία με τον Δήμο, καθώς το συγκεκριμένο κτίριο ανακατασκευάστηκε μετά από πυρκαγιά με χρήματα των Ιασμιωτών και ουσιαστικά ανήκει σε αυτούς και σε αυτούς πρέπει να επιστρέψει.
● Δημιουργία θερινού αμφιθεάτρου σε κεντρικό σημείο, χωρητικότητας περίπου 250 ατόμων, το οποίο θα εξυπηρετεί στην πραγματοποίηση ορισμένων εκδηλώσεων (θέατρο, συναυλίες ,ομιλίες κ.α).
● Παρέμβαση σε όλα τα κτίρια που στέκουν σαν κουφάρια και αμαυρώνουν την εικόνα του χωριού αναδεικνύοντας την αρχιτεκτονική τους με τον κατάλληλο φωτισμό ή εντάσσοντάς τα σε πρόγραμμα για κάθε είδους χρήση.
● Δημιουργία Πολιτιστικής δομής στον Δήμο, καθώς οι ανάγκες για οργάνωση των υφιστάμενων εκδηλώσεων και δράσεων ξεφεύγουν από τα όρια του εθελοντισμού.
● Χρηματοδότηση όλων των εξόδων μετακίνησης των αποστολών του συλλόγου, πέραν της καθιερωμένης ετήσιας επιχορήγησης, καθώς το κόστος των λεωφορείων
επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του συλλόγου σε βαθμό που είναι πολλές φορές ανασταλτικός παράγοντας για την συμμετοχή μας σε δράσεις που πραγματοποιούνται εκτός Ιάσμου.
 
Ο Δήμαρχος από την πλευρά του αποδέχτηκε με χαρά τις προτάσεις και διαβεβαίωσε ότι στηρίζει όλες τις δράσεις του συλλόγου καθώς είναι ενήμερος και παρακολουθεί το πολιτιστικό γίγνεσθαι του Ιάσμου μέσα από τον σύλλογο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.