«Μια Ζωη»: Ενα εργο για τον σχολικο, και οχι, μονο εκφοβισμο απο τον Ιωακειμ Ιωακειμιδης

Για τέσσερις παραστάσεις, στις 11,12, 15 και 16 Σεπτεμβρίου στην Λέσχη Κομοτηναίων

«Μια Ζωή» τιτλοφορείται το νέο έργο του Κομοτηναίου Ιωακείμ Ιωακειμίδη που θα ανέβει στις 11,12, 15 και 16 Σεπτεμβρίου στον πάντα φιλόξενο χώρο της Λέσχης Κομοτηναίων, ένα έργο για τον σχολικό και όχι μόνο εκφοβισμό, που δυστυχώς κυριαρχεί στην καθημερινότητα του ανθρώπου, μη γνωρίζοντας διακρίσεις.
 
Μία παράσταση άκρως διαφορετική από αυτές που μας έχει συνηθίσει ο Ιωακείμ και οι συνεργάτες του, οι οποίοι ωστόσο παραμένουν οι ίδιοι και συγκεκριμένα η Εμμανουέλα Καφετζοπούλου, με την οποία ο ίδιος θα μοιραστεί την σκηνή, αλλά και οι Κωνσταντίνος Κολάτσος, Γιώργος Μπάτζιος και Γιώργος Κελεσίδης.
 
Όπως εξήγησε ο Ιωακείμ Ιωακειμίδης σε σχετική με την παράσταση συνέντευξη τύπου το πρωταρχικό όνομα της παράστασης ήταν «Στέφεν». Το όνομα μπορεί να άλλαξε αλλά το περιεχόμενο και ο στόχος αυτής, που δεν είναι άλλοι από την ανάδειξη των φαινομένων του εκφοβισμού αλλά και το πώς το φαινόμενο έχει εξελιχθεί πέραν των ορίων της πλάκας ή του πειράγματος, σε μία παράσταση, η οποία χαρακτηρίζεται σύμφωνα με τον ίδιο από τις «γυμνές αλήθειες» που λέει και περιγράφει. Η παράσταση δείχνει το φαινόμενο του εκφοβισμού σε όλη του την έκταση αλλά και την ωμότητα, με στόχο η κοινωνία να ακούσει, να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και να δράσει για την αντιμετώπισή του, σημείωσε ο Ιωακείμ για να συμπληρώσει ότι εν αντιθέσει με την ευρέως διαδεδομένη εντύπωση ότι το bullying πλέον καταπολεμάται, υποθέσεις όπως αυτή της δολοφονίας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αποδεικνύουν ότι όχι απλώς καλά κρατεί αλλά λαμβάνει και επικίνδυνες διαστάσεις.
 
Τόσο ο ίδιος όσο και η Εμμανουέλα Καφετζοπούλου στην ουσία «παίζουν» τους εαυτούς τους. Αυτή είναι άλλωστε και η δυσκολία του εγχειρήματος όπως εξήγησε ο Ιωακείμ, ο οποίος υπογράφει και την σκηνοθεσία της παράστασης.
 
Ο ίδιος θέλησε να απευθύνει πρόσκληση ειδικά στους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς της περιοχής μας να παρακολουθήσουν την παράσταση, καλώντας τους επίσης στο τέλος αυτής να μιλήσουν για το φαινόμενο του εκφοβισμού αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής του.
 
Κατά τη διάρκεια της παράστασης, θα υπάρχουν και προβολές δια χειρός του Κωνσταντίνου Κολάτσου που θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά στην πλοκή του έργου.

Η πλοκή του έργου 

Το έργο: Μια ακόμη μέρα του 2019 κάπου σε μια πόλη της Ελλάδας. Η 19 χρονη Αφροδίτη περπατάει στην ευθεία. Σε εκείνη την ευθεία, που για 300 μέτρα δρόμου υπάρχουν μόλις 2 λάμπες της ΔΕΗ. Την κυνηγούν, είναι ακόμα ένα θύμα σχολικού -και όχι μόνο- εκφοβισμού. Χάνεται στα στενά της πόλης. Οι δρόμοι μοιάζουν άγνωστοι. Στην προσπάθεια της να ξεφύγει κρύβεται σε έναν άγνωστο χώρο. Εκεί για καλή της τύχη θα εμφανιστεί ο ιδιοκτήτης αυτού του χώρου, ένα αγόρι. Χαμένη και αναστατωμένη, ζητάει την βοήθεια του για να μπορέσει να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στο σπίτι της. Μετά από συζήτηση των δύο παιδιών, η Αφροδίτη θα κάνει μια αναπάντεχη ανακάλυψη και αυτή θα είναι πως τα κοινά τους ήταν περισσότερα από όσα μπορούσε και η ίδια να φανταστεί. Ποιό είναι τελικά το αγόρι; …και ποια η ίδια.

Οι συντελεστές της παράστασης 

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Ιωακείμ Ιωακειμίδης
Παίζουν: Εμμανουέλα Καφετζοπούλου & Ιωακείμ Ιωακειμίδης
Με την πρωτότυπη μουσική του Γιώργου Κελεσίδη
Σχεδιασμός Αφίσας / Trailer / Προβολών: Κωνσταντίνος Κολάτσος
Φωτισμός – Ήχος: Γιώργος Μπάτζιος
Παραγωγή: Λέσχη Κομοτηναίων
Χορηγός Επικοινωνίας: Ράδιο Παρατηρητής & Παρατηρητής της Θράκης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.