Δεν θεωρει πως θα αντεξει η συμμαχια των τριων στην Περιφερεια ΑΜΘ ο Μανωλης Ταπατζας

Μοίρασμα των θέσεων χωρίς προγραμματικές συγκλίσεις και συμφωνίες βλέπει ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Σύνθεσης

Στο περιθώριο της απολογιστικής συνέντευξης που παραχώρησε ο κ. Μανώλης Ταπατζάς για τη λειτουργίας δεν παρέλειψε
 
Δεν περιορίστηκε μόνο στον απολογισμό των πεπραγμένων της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κομοτηνής ο κ. Μανώλης Ταπατζάς στη σχετική συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης 4 Σεπτεμβρίου με αφορμή τη «μεταπήδησή» του στον δεύτερο βαθμό της αυτοδιοίκησης αλλά κατόπιν σχετικής ερώτησης κατέθεσε και το δικό του σχόλιο για τα διαμειβόμενα στην περιφέρεια με τη συνεργασία των τριών περιφερειακών συνδυασμών.
 
Η καινούρια κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Περιφέρεια, σημείωσε ο κ. Ταπατζάς, καλύπτει τον ίδιο και άλλα μέλη της παράταξης του, στην αναφορά κάποιων γιατί δεν ήταν υποψήφιοι με τον κ. Σιμιτσή, παρόλο που ανήκουν στον ίδιο χώρο.
 
Η απόφασή του ήταν καθαρά αυτοδιοικητική, και ουδέποτε θα συναινούσε, αν ήταν στην παράταξη του κ. Σιμιτσή, να συνεργαστεί με αυτό τον τρόπο.
 
Άλλωστε πιστεύει πως οι ψηφοφόροι που στήριξαν τον κ. Σιμιτσή και τον κ. Καραγιώργη, πιθανότατα γνώριζαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να διοικήσουν την Περιφέρεια, και τους ψήφισαν για να κάνουν τη σωστή αντιπολίτευση, επ’ ωφέλεια των κατοίκων και του τόπου.
 
Δυστυχώς όμως προτίμησαν μια άλλη οδό. Ενδεικτικά ανέφερε τη δήλωση του υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου με τον κ. Σιμιτσή κ. Δάμωνα Δαμιανού, που τόνισε πως αν γνώριζε πως έτσι θα συνέβαινε, δεν θα κατέβαινε ως υποψήφιος, μάλιστα ο κ. Δαμιανός σημείωσε πως τα κεντρικά του ΚΙΝΑΛ ήταν αντίθετα να δοθούν θέσεις στους Συμβούλους, και επέτρεπαν την συνεργασία μόνο επάνω σε προγραμματικές συγκλίσεις, αρχές και χρονοδιαγράμματα.
 
Δυστυχώς αυτό δεν ίσχυσε, και ξεκίνησαν από το τέλος, βάζοντας αρχικά στη συζήτηση τις θέσεις και κατόπιν τις τυχόν προγραμματικές συγκλίσεις που μπορεί να υπάρξουν στα προγράμματα των τριών παρατάξεων.
 
«Αυτά εμένα με βρίσκουν αντίθετο, και θεωρώ πως βρίσκουν αντίθετους και τους ψηφοφόρους των δύο παρατάξεων» τόνισε, ενώ εξέφρασε την άποψη πως αυτή η συνεργασία δεν θα μπορέσει να επιβιώσει, γιατί θεωρεί πως δύσκολα θα αντιταχθούν οι σύμβουλοι των μικρότερων παρατάξεων στη θέληση της διοίκησης.
 
Από την πλευρά της η παράταξή τους θα κάνει μια ουσιώδη αντιπολίτευση, στηρίζοντας ό,τι θετικό γίνεται, και θα αντιδρούν σφοδρά σε ό,τι είναι επιζήμιο για τον τόπο. 

Ποτέ δεν υπήρξε κρούση για συνεργασία 

Πάντως ο κ. Ταπατζάς θέλησε να αποκρούσει αιτιάσεις ότι δεν θέλουν να συνεργαστούν, σημειώνοντας πως η παράταξή τους ποτέ δεν έκλεισε την πόρτα σε κάποια συνεργασία, απεναντίας ο επικεφαλής κ. Χριστόδουλος Τοψίδης είχε τονίσει σε όλη την προεκλογική περίοδο πως ο καινούριος νόμος απαιτεί συνεργασίες.
 
Όμως ο κ. Μέτιος είχε αναφέρει προεκλογικά, και παρόλο που έχουν ακουστεί φήμες για άρνηση του κ. Τοψίδη, πολύ απλά δεν υπήρξε ποτέ κρούση για συνεργασία.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.