Περι της αναγκης ανανεωσης του πολιτικου μας προσωπικου

Απαρατήρητα

Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή, των θητειών των νέων δημοτικών και περιφερειακών αρχών και σαφώς μίας και τουλάχιστον σε επίπεδο δήμων έχουμε νέα πρόσωπα στις θέσεις διοίκησης, απαιτείται ένα άλφα χρονικό διάστημα ώστε να γίνουν αντιληπτοί τόσο οι σχεδιασμοί και τα οράματα, όσο και η αποτελεσματικότητα των προαναφερθέντων.
 
Παρόλα αυτά ήδη από τις πρώτες ημέρες ως όφειλαν οι νέες δημοτικές αρχές ανακοίνωσαν τα πρόσωπα εκείνα, που αναλαμβάνουν τα χαρτοφυλάκια αντιδημάρχων, ήτοι τα ονόματα όσων θα συνδιοικήσουν τους δήμους της Ροδόπης μαζί με τους δημάρχους.
 
Από το παράδειγμα δεν ξέφυγε και ο Δήμος Κομοτηνής, οι πρώτοι έξι αντιδήμαρχοι του οποίου ανακοινώθηκαν ήδη την ημέρα προ της ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου, οι οποίοι στο σύνολό τους αποτελούν στελέχη της «Κοινωνίας Πολιτών» που επανεξελέγησαν.
 
Στράτος Τσακιρίδης και Δημήτρης Καρασταύρου, Δημήτρης Πολιτειάδης, Εμρέ Αχμέτ, Γιάννης Μουρτίδης και Ισμαήλ Λεβέντ, ανέλαβαν ήδη τα «χαρτοφυλάκια» τους, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δικαίως αν αναλογιστεί κανείς και το πρότερο έργο τους, γεγονός που αποτυπώθηκε και στην κάλπη και στις ψήφους που έλαβαν.
 
Όντας νωρίς λοιπόν, αναμένουμε να κρίνουμε επί πραγματικών δεδομένων την αποτελεσματικότητα των προσώπων που επιλέχτηκαν τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα της νέας θητείας, ωστόσο δεν μπορούμε παρά να αναφερθούμε και στην ανάγκη αυτή η οποία αποτυπώθηκε επίσης στη κάλπη αλλά αποτέλεσε και βασικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών για την ανανέωση των προσώπων στις θέσεις διοίκησης.
 
Μάλιστα ιδιαίτερα χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις τόσο του Χρήστου Νάκου – η υποψηφιότητα του οποίου με τον Γιάννη Γκαράνη κρίθηκε ως ιδιαίτερα επιτυχημένη επιλογή – αλλά και αυτή του Κίμωνα Λεχούδη, οι οποίοι αμφότεροι «τερμάτισαν» ψηλά στην «κατάταξη» των εκλεγέντων της Κοινωνίας Πολιτών, αλλά δεν είδαμε προς το παρόν τουλάχιστον να αξιοποιούνται.
 
Αντίστοιχα και οι περιπτώσεις του Θανάση Λάπατα, του Γιάννη Κυριαζή, προερχομένου από την τοπική κοινότητα Ν. Σιδηροχωρίου – για τον οποίο βέβαια οι φήμες λένε πως θα του δοθεί θέση ευθύνης– αλλά και του Μεχμέτ Μεσούτ, επίσης από την Δημοτική κοινότητα Κομοτηνής.

Δίχως ουδεμία διάθεση αμφισβήτησης των προαναφερθέντων προσώπων καθότι όπως είπαμε μένει όλα να αποδειχθούν- σε κάποιες εκ των περιπτώσεων εκ νέου- αλλά και ασπαζόμενοι πλήρως την ανάγκη ανανέωσης του πολιτικού μας προσωπικού, όπως άλλωστε αυτό αποτυπώθηκε και με την ίδια την υποψηφιότητα του Γιάννη Γκαράνη, να προτρέψουμε άπαντες διοικούντες να αξιοποιήσουν τα νέα πρόσωπα που συνθέτουν τις νέες δημοτικές αρχές.
 
Αν αντιθέσει άλλωστε με ανθρώπους «παγιωμένους» που είχαν και στο παρελθόν την ευκαιρία να δοκιμαστούν, σε δημαρχιακές θητείες που δεν κρίθηκαν ως επιτυχημένες από την πλειοψηφία των πολιτών της Κομοτηνής- ασχέτως αν τόλμησαν εκ νέου ή όχι την δοκιμασία των εκλογών-, τα νέα πρόσωπα έχουν το δικαίωμα της δοκιμής αν μη τι άλλο για την εξέλιξή τους, πολιτική και μη, και τη διασφάλιση της συνέχειας, εντός και εκτός της Κοινωνίας Πολιτών.
 
Άλλωστε μπορεί ο παλιός να είναι αλλιώς, αλλά και ο νέος είναι ωραίος! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.