Απο την Κομοτηνη στην Αυστραλια και πρωτια σε διαγωνισμο Ρομποτικης για τον Γιωργο Σεμπελιδη

Θα συμμετέχει στον Εθνικό Διαγωνισμό Ρομποτικής της Αυστραλίας

Την πρώτη θέση σε διαγωνισμό Ρομποτικής κατέκτησε ο Γιώργος Σεμπελίδης με καταγωγή από την Κομοτηνή, που μετανάστευσε, σχετικά πρόσφατα, με την οικογένειά του στην Αυστραλία. Σύμφωνα με δημοσίευμα του neoskosmos.com ο νεαρός Γιώργος, μαθητής σήμερα στο Glen Eira College συνεργάστηκε με τον συμμαθητή του από το Ιράν Koosha Kayani και κέρδισαν την πρώτη θέση στον διαγωνισμό «RoboCup Junior» που πραγματοποιείται σε 30 χώρες του κόσμου.

Οι δύο νεαροί, σύμφωνα πάντα με το εν λόγω δημοσίευμα, κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στον αντίστοιχο τοπικό διαγωνισμό της Μελβούρνης και έτσι έλαβαν το εισιτήριο για τον περιφερειακό διαγωνισμό της Βικτώρια, όπου κατέκτησαν την πρώτη θέση ανάμεσα σε 680 συμμετέχοντες από όλη την Επαρχία της Βικτώρια.

Επόμενος διαγωνισμός για τους δύο είναι ο εθνικός διαγωνισμός Ρομποτικής της Αυστραλίας που θα πραγματοποιηθεί στις 11 με 13 Οκτωβρίου στη Μελβούρνη.

Κάνοντας μια αναδρομή στην εμπειρία που απέκτησε ο Γιώργος με το αντικείμενο της Ρομποτικής, το δημοσίευμα αναφέρει πως ξεκίνησε την πορεία του από το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριάς του κ. Γλυκερίας Φωτιάδου. Ο Γιώργος συμμετείχε στον Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2017-2018 και ταξίδεψε ως μέλος της ομάδας Ρομποτικής στην Εσθονία στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus.
 
Το περί ου ο λόγος δημοσίευμα είναι το εξής (εδώ)
Πηγή Φωτογραφίας: neoskosmos.com

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.