Ο τομεαρχης Υγειας του ΣΥΡΙΖΑ για τη νεα μοναδα της Pharmathen

«Ευελπιστούμε ότι και άλλες εταιρείες θα ακολουθήσουν το παράδειγμά της»

Σε δήλωση με αφορμή τα εγκαίνια της νέας παραγωγικής μονάδας της Pharmathen στη Ροδόπη προχώρησε ο τομεάρχης Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Ξανθός.

«Χαιρετίζουμε την πολύ σημαντική παραγωγική επένδυση μιας δυναμικής ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας όπως η Pharmathen στην ακριτική περιοχή της Ροδόπης, σε μια περίοδο που η οικονομία και η χώρα έχουν ανάγκη νέων ευκαιριών απασχόλησης, ειδικά σε τομείς με αποδεδειγμένη δυνατότητα να συνεισφέρουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και στη δημιουργία θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης όπως ο τομέας του φαρμάκου» επεσήμανε ο ίδιος αρχικά για να υπογραμμίσει πως «είναι γνωστές οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αγορά φαρμάκου στη χώρα και οι επιβαρύνσεις που έχουν υποστεί ιδιαίτερα οι ελληνικές εταιρείες που έχουν παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα. Οι «πληγές» της μνημονιακής επιτήρησης και των μέτρων λιτότητας στο χώρο του Φαρμάκου είναι ακόμα ανοιχτές, είναι όμως σε φάση σταδιακής «επούλωσης» και έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών που δημιουργούν ένα πιο σταθερό, προβλέψιμο και βιώσιμο «μίγμα» φαρμακευτικής πολιτικής. Οι εκπρόσωποι της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ξέρουν πολύ καλά ότι έχει γίνει τεράστια προσπάθεια τα προηγούμενα χρόνια να στηριχθεί η εγχώρια παραγωγή και η παρουσία στην αγορά αξιόπιστων γενοσήμων φαρμάκων, να ενισχυθεί η εξαγωγική δυνατότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, να μετριαστούν οι αρνητικές παρενέργειες από τη διαχείριση ενός πλαισίου που επιβλήθηκε από τους δανειστές με οριζόντιο και ισοπεδωτικό τρόπο».

Παράλληλα ο κ. Ξανθός δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «για μας αποτελεί τεράστια κοινωνική κατάκτηση το γεγονός ότι, με τη συμβολή και της φαρμακοβιομηχανίας, διασφαλίστηκε η καθολική και ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των ανασφάλιστων, στα αναγκαία φάρμακα, είτε αυτά είναι παλιά, φθηνά και αποτελεσματικά φάρμακα για χρόνιους ασθενείς, είτε είναι σύγχρονα, καινοτόμα και ακριβά φάρμακα με αποδεδειγμένο κλινικό όφελος και προστιθέμενη θεραπευτική αξία».

«Είναι προφανές ότι τα δύσκολα είναι πίσω, η νέα παραγωγική μονάδα της Pharmathen ενισχύει αυτό το αισιόδοξο μήνυμα και ευελπιστούμε ότι και άλλες εταιρείες θα ακολουθήσουν το παράδειγμά της» υπογράμμισε κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.