Παρουσα η Ροδοπη (και) στην 84η ΔΕΘ (+Gallery)

Φωτοστιγμές από τα περίπτερα που προβάλλουν την περιοχή στους επισκέπτες της έκθεσης

Με 1.600 εκθέτες (άμεσους και έμμεσους), έναντι 1.494 πέρυσι, με συμμετοχές 18 χωρών, τιμώμενη χώρα την Ινδία και έμφαση στο τρίπτυχο «επιχειρηματικότητα, καινοτομία και εξωστρέφεια», η 84η ΔΕΘ ξεκίνησε το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου και επί εννέα μέρες θα δίνει από τη Θεσσαλονίκη τον παλμό των οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων.
 
Σημαντικά αυξημένη ήταν όμως και η κίνηση έναντι του περσινού πρώτου Σαββάτου της διοργάνωσης, γεγονός που υπογράμμισε με το… καλημέρα το ενδιαφέρον του κόσμου για την Έκθεση. Οι επισκέπτες δεν πτοήθηκαν από την παραδοσιακά δύσκολη πρώτη μέρα της ΔΕΘ και θέλησαν να πάρουν μια γεύση από το πλούσιο περιεχόμενό της. Η  επισκεψιμότητα ήταν αυξημένη και κατά την Κυριακή, καθώς με σύμμαχο τον καλό καιρό, οι Θεσσαλονικείς -και όχι μόνο- σπεύδουν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
 
Η Τιμώμενη Χώρα, Ινδία, «συστήνεται» στους επισκέπτες της 84ης ΔΕΘ στο περίπτερο 13, σε σχεδόν 3.000 τμ., μέσω περίπου 80 επιχειρήσεων-εκθετών, οι οποίες προέρχονται από διάφορους κλάδους της ινδικής βιομηχανίας, της υψηλής τεχνολογίας και της πρωτογενούς παραγωγής.
 

Επίσης στην Έκθεση βρίσκεται επιχειρηματική αποστολή 15 ινδικών επιχειρήσεων-κολοσσών από τομείς όπως τα πετροχημικά, η ναυπηγική, η ενέργεια, οι υποδομές (αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομοι, σιδηρόδρομοι), η διαστημική, τα φάρμακα, οι αερομεταφορές και η αγροδιατροφή, οι οποίες θα πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές συναντήσεις με μεγάλες ελληνικές εταιρείες και φορείς.
 
Πέραν της Ινδίας, συμμετέχουν στην 84η ΔΕΘ 18 χώρες (Κύπρος, Ουρουγουάη, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Σλοβακία, Πολωνία, Ινδονησία, Ρουμανία, Μπαγκλαντές, Σερβία, Ρωσία, Νεπάλ, Ιράν, Ιταλία, Αίγυπτος, Κίνα και Βουλγαρία).
 
Σημαντική είναι φέτος και η εκπροσώπηση του ελληνικού επιχειρείν, που για μία ακόμη χρονιά δίνει «ψήφο» εμπιστοσύνης στη διοργάνωση. Επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στην Έκθεση υπό την «ομπρέλα» της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων. Ειδικότερα, στα περίπτερα 2 και 3 θα βρίσκονται 43 Επιμελητήρια από όλη την χώρα με 308 επιχειρήσεις.
 
Από αυτή τη διοργάνωση δεν θα μπορούσε να λείπει και η Ροδόπη, που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης σε ακόμη μια ΔΕΘ. Το παρών έδωσαν και φέτος τα δύο επιμελητήρια, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης και το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και η Περιφέρεια ΑΜΘ.

 

Τα Επιμελητήρια της Ροδόπης

 
Στο περίπτερο 3, stand 5 βρίσκεται εγκατεστημένο το κοινό περίπτερο του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητήριο Ροδόπης και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, μέσω του οποίου 13 επιχειρήσεις που εδρεύουν στον νομό μας έχουν την ευκαιρία να δείξουν στο κοινό τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχουν. Από τον αγροτοδιατροφικό τομέα όπως εταιρείες ζυμαρικών και τυροκομικών, είδη καφέ και ποτών μέχρι επιχειρήσεις με οικοδομικά υλικά και εμπόριο ορυκτελαίων. Μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης ήταν από τους πρώτους που επισκέφθηκαν το περίπτερο του Επιμελητηρίου.

 

Το ΔΠΘ

 
Για τέταρτη χρονιά δίνει το παρών στην Έκθεση και το ΔΠΘ που «εγκαταστάθηκε» στο περίπτερο 14 stand 26. Η συμμετοχή του ΔΠΘ πραγματοποιείται στο πλαίσιο θεματικού αφιερώματος για την εκπαίδευση «AKADEMIA».Σκοπός της συμμετοχής του Πανεπιστημίου είναι να ενημερώσει το ευρύ κοινό για τα μεταπτυχιακά  και ερευνητικά του προγράμματα, να παρουσιάσει νέες εφαρμογές, τα αποτελέσματα της έρευνας, τις καινοτόμες δράσεις που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες, τις δυνατότητες  αλλά και την προσφορά του Ιδρύματος στην κοινωνία που προκύπτουν από τις συνεργασίες με εξωτερικούς  φορείς.
 
Σύσσωμο το πρυτανικό σχήμα έδωσε το παρών στα εγκαίνια του περιπτέρου, με τα εγκαίνια να πραγματοποιούνται από την  Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, ενώ από τις πρώτες μέρες τις λειτουργίας του το επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

 

Η Περιφέρεια ΑΜΘ

 
Στο μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της Ελλάδας έδωσε το παρών για ακόμη μια χρονιά και η Περιφέρεια ΑΜΘ προκειμένου να παρουσιάσει στο εγχώριο και διεθνές επιχειρηματικό κοινό τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα στον τομέα της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής και του εμπορίου και να αναδείξει την τουριστική της ταυτότητα ως αναγνωρίσιμου και ελκυστικού προορισμού δωδεκάμηνης βάσης, που προτείνει στους επισκέπτες της ένα ευρύ φάσμα επιλογών.
 
Το περίπτερο της Περιφέρειας βρίσκεται στο Περίπτερο 13, Stand  11 και εκεί οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίζουν την Περιφέρεια μέσω των ταξιδιωτικών εντύπων της αλλά και των προϊόντων της που παρουσιάζονται. Από τα σκόρδα Ξυλαγανής και τον Μπασμά μέχρι το μέλι, τα κρασιά και το ελαιόλαδο.
 
Info
H 84η ΔΕΘ θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Η γενική είσοδος είναι 7 ευρώ, αλλά έχουν προβλεφθεί και μειωμένες τιμές (5 ευρώ) για προσέλευση τις καθημερινές 16.00-18.00 (εκτός Σαββάτου & Κυριακής), για πολύτεκνους-τρίτεκνους και για τα παιδιά (4-10 ετών). Τα παιδιά έως 4 ετών είναι δωρεάν. Ειδικά για την 84η ΔΕΘ το παιδικό εισιτήριο περιλαμβάνει και είσοδο στο CircoMedrano. Το οικογενειακό εισιτήριο των τεσσάρων ατόμων είναι 20 ευρώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.