Αγνωριστο εκανε το 4ο Μειονοτικο Σχολειο στον Ηφαιστο ο Στρατος

Εργασίες εντός και εκτός των κτιρίων πραγματοποιήθηκαν από το προσωπικό της διμοιρίας Κατασκευών του 21 Λόχου Μηχανικού- Έτοιμο το σχολείο να υποδεχθεί τους 127 μαθητές από τον οικισμό

Σε ένα πολύ διαφορετικό σχολείο από αυτό που άφησαν τον Ιούνιο θα βρεθούν οι 127 μαθητές του 4ου Μειονοτικού Σχολείου, στον οικισμό του Ηφαίστου, μιας και το προσωπικό της διμοιρίας Κατασκευών του 21 Λόχου Μηχανικού πραγματοποιεί εργασίες βαψίματος των αιθουσών, αλλά και στεγανοποίηση και αποκατάσταση προβλημάτων που υπήρχαν στις αίθουσες του σχολείου.
 
Παρεμβάσεις έγιναν τόσο στις σχολικές αίθουσες, όσο και σε άλλους βοηθητικούς χώρους, μετά από αίτημα της διεύθυνσης του σχολείου, η οποία είναι ικανοποιημένη από τις παρεμβάσεις που έγιναν, παρόλο που πάντα αναζητά τρόπους να βελτιώσει περεταίρω τον χώρο, ένα χώρο που θεωρούν ότι αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού και χώρο κοινωνικοποίησης των παιδιών.

Εργασίες εντός και εκτός

Τις πολύ θετικές επεμβάσεις εξήραν τόσο ο Διευθυντής του σχολείου κ. Δελή Αμέτ Αχμέτ, όσο και η Υποδιευθύντρια κ. Ελένη Καζάκου, η οποία απεύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Διοικητή της ΧΧΙ ΤΘΤ Ιωάννη Μπόγδο που ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους, ώστε να γίνει κάτι καλό για το σχολείο, το οποίο επιθυμούν να γίνει ένα κόσμημα για τον οικισμό.
 
Ευχαρίστησε επίσης και τα στελέχη που έκαναν όλη αυτή τη δουλειά μέσα στο καλοκαίρι, ανακαινίζοντας και βάφοντας συνολικά 10 αίθουσες, 9 λειτουργικές, την αίθουσα του εστιατορίου αλλά και βοηθητικούς χώρους όπως οι διάδρομοι, τα γραφεία και οι τουαλέτες.
 
Ειδικά στις τελευταίες, πραγματοποιήθηκε σημαντική παρέμβαση και στη μόνωσή του, που αποτελούσε πάγιο πρόβλημα, το οποίο είχαν αναφέρει στο Δήμο Κομοτηνής, ο οποίος όμως παρόλο που συνδράμει σε πολλά πράγματα και ικανοποιεί τις όποιες ανάγκες τους, δεν είχε προχωρήσει στην παρέμβαση, ίσως, σημείωσε η κ. Καζάκου, επειδή τα σχολεία είναι πολλά και δεν μπορούν να καλύψουν όλα τα αιτήματα.
 
Με τη βοήθεια του στρατού όμως το σχολείο βελτιώθηκε σημαντικά, τόσο όσο αφορά τις μονώσεις, στην τουαλέτα όπως προειπώθηκε, αλλά και στη μόνωση στη σύνδεση των δύο κτιρίων του σχολείου, όπου το χειμώνα η διαρροή των νερών έπεφτε ακριβώς στον πίνακά της ηλεκτρικής εγκατάστασης, δημιουργώντας κινδύνους για το σχολείο. Εκεί έγινε μόνωση καθώς και κατασκευή υδρορροής για να φεύγουν τα νερά.
 
Έτσι συνολικά οι εργασίες που έγιναν σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, αλλά και στο προαύλιο του σχολείου βοηθούν ώστε να ξεκινήσει μια χρονιά χωρίς άγχος από κτιριακή άποψη για τους 127 μαθητές του σχολείου.

Συνεχείς οι ανάγκες του σχολείου

Βέβαια οι ανάγκες δεν σταματούν ποτέ, λόγω και της φύσης του σχολείου, με την κ. Καζάκου να σημειώνει πως αποτελεί διακαής πόθο τους να δημιουργηθεί μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, όπου θα μπορούσαν να τοποθετήσουν προτζέκτορες και άλλα υλικά για τη διδασκαλία.
 
Το μεγαλύτερο πρόβλημα πάντως, σύμφωνα με την υποδιευθύντρια, είναι το γεγονός ότι το σχολείο είναι «απλωμένο», με πολλές αίθουσες που χρειάζονται θέρμανση, το οποίο σημαίνει πως οι δαπάνες για αυτή είναι μεγάλες, και τους φέρνει πολλές φορές στη θέση να παίρνουν χορηγίες τόσο για το πετρέλαιο θέρμανσης όσο και για ό,τι υλικά χρειάζονται.
 
Παρά τις όποιες δυσκολίες όμως, το σχολείο είναι κοιτίδα πολιτισμού, προάγοντας όχι απλά τη μάθηση για τη μάθηση, όσο τη μάθηση σαν παιδεία, βοηθώντας να κοινωνικοποιηθούν τα παιδιά και να αποφύγουν την σχολική διαρροή, κάτι που τα τελευταία χρόνια έχουν καταφέρει να περιορίσουν, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την Εισαγγελία, γιατί όπως σημείωσε η υποδιευθύντρια, σχολείο χωρίς παιδιά δεν γίνεται.

Παρεμβάσεις και σε άλλα σχολεία από τον Στρατό

Ο Ελληνικός Στρατός συνέδραμε, όπως γίνεται κάθε φορά όταν του ζητηθεί, στις εργασίες που έγιναν στο σχολείο, με τον Ταγματάρχη Δημήτριο Παπαδόπουλο, Διοικητή του 21 Λόχου Μηχανικού να σημειώνει πως οι εργασίες που έχει εκτελέσει το προσωπικό της μονάδας στο σχολείο του Ηφαίστου αφορούν συντήρηση καθώς και βάψιμο εσωτερικά και εξωτερικά.
 
Η παρέμβαση αυτή αποτελεί μία μόνο από τις πολλές που έχουν γίνει από το Στρατό στην περιοχή μας, μιας και εργασίες βαψίματος πραγματοποιήθηκαν στο εσωτερικό του σχολείου της Οργάνης, ενώ έφτιαξαν ένα ξύλινο κιόσκι στον προαύλιο χώρο του σχολείου στα Διληνά για τα παιδιά μετά από αίτημα των εκπαιδευτικών, μαζί με ένα στέγαστρο στην είσοδο του σχολείου, και στους Ασώματους έχουν εκτελέσει χωματουργικές εργασίες στον προαύλιο χώρο του σχολείου.
 
Οι εργασίες γίνονται κατόπιν αιτήσεως στην υπηρεσία, η οποία δίνει την έγκριση ώστε να προχωρήσουν με προσωπικό της μονάδας σε εργασίες.
 
Βέβαια οι παρεμβάσεις μπορεί να πάρουν πολλές μορφές πέρα από τα σχολεία. Έτσι το επόμενο διάστημα θα εκτελέσουν εργασίες στην εκκλησία του οικισμού των Ασκητών, για την αποκατάσταση της κεραμοσκεπής που υπέστη μεγάλη βλάβη από την πρόσφατη κακοκαιρία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.