Η Λεσχη Κομοτηναιων στον Συνδεσμο Ιστορικων Καφε Ευρωπης

Μία Ροδοπίτικη συμμετοχή ανάμεσα στα ιστορικά καφέ της Ευρώπης

Μία Ροδοπίτικη εκπροσώπηση μετρά πλέον ο Σύνδεσμος Ιστορικών Καφέ Ευρώπης, καθώς μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν η Λέσχη Κομοτηναίων εντάχθηκε στην «οικογένειά» του.
 
Η Λέσχη Κομοτηναίων πλέον αποτελεί μέλος μίας μεγάλης οικογένειας καφέ οι χώροι των οποίων αποτέλεσαν σημεία συνάντησης και συναναστροφής συγγραφέων, πολιτικών, ποιητών, ζωγράφων, επιστημόνων και λοιπών διανοητών, καθιστώντας τα σημεία εκκίνησης και εξέλιξης τεράστιων κοινωνικοπολιτικών αλλαγών.
 
Μια οικογένεια λοιπόν, χώρων, αφηγήσεων της ίδιας της ιστορίας, τόσο της επίσημης που καταγράφεται στα εγχειρίδια όσο και της ανεπίσημης που λίγοι μάρτυρες αυτών γνωρίζουν, και έλαβε χώρα εντός διαφόρων καφέ της Ευρώπης.
 
Η Λέσχη Κομοτηναίων αποτελεί πλέον μέλος του συνδέσμου ο οποίος ξεκίνησε από την Ελλάδα και πλέον μετρά καφέ σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης όπως Βαρκελώνη, Λισαβόνα, Παρίσι, Βιέννη, Πράγα, Ζυρίχη, Βενετία, Μπρατισλάβα, Βουδαπέστη, Χανιά και πλέον Κομοτηνή.
 
Όπως άλλωστε αναφέρεται και την επίσημη ιστοσελίδα του Συνδέσμου, σχετικά με την Λέσχη Κομοτηναίων, «λειτουργεί από το 1921 και πρόκειται για ένα εξαιρετικό δείγμα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, χτισμένο τα τελευταία χρόνια της τουρκοκρατίας, κηρυγμένο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας που μαρτυρά την ιστορία της πόλης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.