Για το Πανελλαδικο Φεστιβαλ Ποντιακων χορων ετοιμαζονται τα ποντιακα σωματεια της ΑΜΘ

Τέσσερις σύλλογοι της Ροδόπης έδωσαν το παρών σε συνάντηση προετοιμασίας

Μετά από πρόσκληση του προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Ποε, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 26 Αυγούστου 2019, στα γραφεία του Συνδέσμου στην Δράμα, οι εκπρόσωποι και οι χοροδιδάσκαλοι των σωματείων της περιφέρειας. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε με σκοπό τον ορισμό των συντονιστών χοροδιδασκάλων, αλλά και την διευθέτηση όλων των λεπτομερειών της προετοιμασίας για το 15ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.
 
Με μεγάλη του χαρά ο πρόεδρος καλωσόρισε και ευχήθηκε μια καρποφόρα και δημιουργική χρονιά στους παρευρισκόμενους, στους οποίους εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, για την αμέριστη συμπαράσταση τους σε κάθε δράση του Συνδέσμου. Αρχικά, έδωσε τον λόγο στον Κωνσταντίνο Χατζημιχαηλίδη, αντιπρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας, ο οποίος ενημέρωσε για την 15η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας της Ποε, που θα γίνει στις 13-14-15 Σεπτεμβρίου 2019 στην κατασκήνωση «Παιδική εξοχή Μεταμόρφωσης» του Δήμου Πολυγύρου, Χαλκιδικής και παρότρυνε τους νέους της περιφέρειας να δηλώσουν εγκαίρως την συμμετοχή τους.
 
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, αφού τον ευχαρίστησε, του επιβεβαίωσε, ότι έχει την στήριξη τόσο την δική όσο και όλου του συμβουλίου. Στην συνέχεια, ανακοίνωσε ότι ο λόγος της συγκέντρωσης τους είναι το 15ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, το οποίο θα γίνει το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, ώρα 18:30, στο κλειστό γήπεδο του Π.Α.Ο.Κ «PAOK SPORTS ARENA», στην Θεσσαλονίκη. Το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην εκατονταετία από την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Έτσι πέρασε στο οργανωτικό κομμάτι, απαριθμώντας τις αρμοδιότητες των Συντονιστών Χοροδιδασκάλων, των Χοροδιδασκάλων, των Χορευτών, καθώς και τις υποχρεώσεις των μελών του Δ. Σ του Συνδέσμου. Στην συζήτηση που ακολούθησε, οι παρευρισκόμενοι διατύπωσαν τις προτάσεις- απόψεις τους, τις οποίες ο πρόεδρος αφουγκράστηκε και υποσχέθηκε να προβεί στην επίλυση τυχόν εμποδίων, ώστε να κυλίσει ομαλά η διάρκεια της προετοιμασίας.
 
Κλείνοντας, προχώρησε στον ορισμό Συντονιστών Χοροδιδασκάλων και βασιζόμενος στην εμπειρία, το ύφος και το ήθος, που επέδειξαν τα προηγούμενα χρόνια πρότεινε τα πέντε άτομα που εκπροσωπούν την περιφέρεια μας στην Επιτροπή Χορού της Ποε, παράλληλα όμως έδωσε την ευκαιρία και σε όσους χοροδιδασκάλους το επιθυμούν να συμμετάσχουν στον συντονισμό. Οπότε η ομάδα των Συντονιστών Χοροδιδασκάλων διαμορφώθηκε ως εξής: Αμπρικίδου Δέσποινα, Διαμαντίδου Μαρία, Καλτσίδης Ματθαίος, Κωστελίδης Αναστάσιος, Μιχαηλίδου Σαλώμη, Νικολάου Στέλιος, Τσουλφίδου Ματίνα. Οι Συντονιστές Χοροδιδάσκαλοι όρισαν εκ νέου συναντήσεις σε κάθε νομό, ώστε να παρουσιάσουν τους χορούς όλους τους χοροδιδασκάλους της περιφέρειας και να προγραμματίσουν τις πρόβες, πάντα σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο.
 
Στην συνάντηση παρευρέθησαν τα μέλη του Δ.Σ του Σ.Πο.Σ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αθηνά Νακούση και Παντελής Παπαδόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας Κωνσταντίνος Χατζημιχαηλίδης. Από τη Ροδόπη το παρών έδωσαν  οι πρόεδροι και οι εκπρόσωποι του Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Εύξεινος Πόντος», του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς», του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά», του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Κομοτηνής.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.