Δημητρης Χαριτου: «Βαδιζουμε στις πολιτικες που στην πραγματικοτητα μας οδηγησαν στην κριση»

Το σχόλιο του βουλευτή Ροδόπης για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Το δικό του σχόλιο επί των όσων εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου, μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94 fm». Όπως θύμισε ο ίδιος «ο κ. Μητσοτάκης λίγο πριν τις εκλογές σχεδόν έλεγε ότι είχε καταστρέψει τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και ξαφνικά μιλάει για μήνα του μέλιτος και προίκες. Είναι προφανές ότι κάποιοι έβγαλαν τη χώρα στο ξέφωτο, σταθεροποιήθηκε η οικονομία, αποδεσμεύτηκε από τα μνημόνια και σήμερα μιλάμε σε μια άλλη βάση. Στη βάση για το πώς θα σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα».
 
«Αυτό νομίζω ότι δεν το ξεχνάει η ελληνική κοινωνία» εκτίμησε ο κ. Χαρίτου για να επισημαίνει για τα όσα εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης πως «η αλήθεια είναι πως βρήκε ένα στρωμένο τραπέζι. Σε αυτό υπήρχε ένα μενού που είχε διαμορφώσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Αξιοποίησε σε αυτό το μενού ό,τι θετικό είχε καταθέσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Αναφέρομαι στη μείωση του ΕΝΦΙΑ, στις 120 δόσεις, στη διατήρηση του αφορολόγητου, στη μείωση του ανώτερου συντελεστή ΦΠΑ από το 28% σταδιακά στο 24%. Όλα αυτά είναι ψηφισμένα από την προηγούμενη κυβέρνηση».
 
Παρόλα αυτά το εν λόγω μενού σύμφωνα με τον κ. Χαρίτου δεν περιείχε μόνο θετικά μέτρα αλλά και αρνητικά, κυρίως στο κομμάτι των εργασιακών. «Όποια ελάχιστη προστασία είχαν οι  εργαζόμενοι, αυτή τη στιγμή αίρεται, γιατί ενοχλούνται οι μεγαλοεργοδότες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρίτου και πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω τη σκέψη του επεσήμανε πως «ο κ. Μητσοτάκης ταυτόχρονα κλείνει διαρκώς το ματάκι, είναι έτοιμος και συνομιλεί με τους ολιγάρχες για μια σειρά δεσμεύσεις που έχει αναλάβει σε κρίσιμα ζητήματα».
 
Εκτιμώντας γενικότερα τη δίμηνη περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Χαρίτου εκτίμησε πως «είναι μια έφοδος που γίνεται στο κράτος».  «Κάποια στιγμή πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ως κοινωνία, αλλά και το πολιτικό σύστημα, ότι το κράτος ανήκει σε όλους» υπογράμμισε ο ίδιος για να τονίσει πως «δεν μπορεί να αποτελεί λάφυρο στην οποιαδήποτε κυβέρνηση για να μπορεί να βάζει τα δικά της παιδιά, στήνοντας ένα τεράστιο μηχανισμό από την κορυφή μέχρι κάτω. Αυτά τα πράγματα πρέπει κάποια στιγμή η ίδια η κοινωνία να μην επιτρέπει να γίνονται και προφανώς και το ίδιο το πολιτικό σύστημα να απαλλαγεί». «Αυτά μάς οδήγησαν» θύμισε «στις παθογένειες που οδήγησαν το '10 να μπούμε σε αυτή την περιπέτεια, που χρειάστηκαν δέκα χρόνια θυσίας από τον ελληνικό λαό, και μια κυβέρνηση 4,5 χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ που κατάφερε με δυσκολίες, αλλά κρατώντας όρθια την κοινωνία να μας βγάλει από αυτή τη μεγάλη περιπέτεια». «Άρα βλέπω» συμπέρανε «ότι βαδίζουμε στις πολιτικές που στην πραγματικότητα μας οδήγησαν το '10, στην κρίση. Φαίνεται ότι σταδιακά εκεί οδηγούμαστε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.