«Πανεπιστημιακες Διαλεξεις Ψυχολογιας» απο το Πανεπιστημιο Αιγαιου

Πρόγραμμα επιμόρφωσης δια ζώσης σε 31 πόλεις της Ελλάδας

Τα Προγράμματα Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας του ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Αιγαίου (με επιστημονικά υπεύθυνο τον Μόνιμο Επίκουρο Καθηγητή Δρ Ευστράτιο Παπάνη) αναλαμβάνουν το δύσκολο εγχείρημα της επιμόρφωσης του γενικού πληθυσμού στο γνωστικό αντικείμενο της Ψυχολογίας, με σκοπό την κινητοποίηση και την ανάδειξη των δυνατοτήτων του καθενός σε δύσκολες εποχές. Τη στιγμή που το προβληματισμένο ή και χειμαζόμενο άτομο καταφεύγει πολλές φορές σε αδόκιμες και μη λειτουργικές συμπεριφορές, η γνώση των ψυχολογικών αιτιών αποτελεί εφαλτήριο αφύπνισης και ενεργητικής αντιμετώπισης.

Το πρόγραμμα με τίτλο «Πανεπιστημιακές Διαλέξεις Ψυχολογίας» θα διεξαχθεί δια ζώσης σε 31 πόλεις της Ελλάδας και στη Λάρνακα, ενώ θα υπάρχει η εναλλακτική της διαδικτυακής παρακολούθησης για όλες τις υπόλοιπες.

Περιλαμβάνει 36 ώρες διά ζώσης διδασκαλία (ένα απογευματινό τρίωρο το μήνα, συνηθέστερα Τετάρτη ή Σαββατοκύριακο, ανάλογα με την πόλη) και 400 διαδικτυακές ώρες με προσωπική ασύγχρονη μελέτη.

Το πρόγραμμα, εκτός των άλλων, είναι μοριοδοτούμενο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, παρέχει ευρωπαϊκές πιστωτικές μονάδες επαγγελματικής κατάρτισης ecvet και πλαισιώνεται από εκπτώσεις έως 50% για συμμετοχή σε οποιοδήποτε άλλο επαγγελματικό ετήσιο Πρόγραμμα Ψυχικής Υγείας (http://bit.ly/2UqhgjG) του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
 
Η παρούσα επιμορφωτική προσπάθεια αποτελεί αμιγώς αφιλοκερδή και κοινωνική δράση. Τα δίδακτρα των 200 ευρώ για ένα μοριοδοτούμενο πρόγραμμα είναι από τα πιο ανταγωνιστικά στην Ελλάδα. Το μεγαλύτερο τμήμα τους αποδίδεται στις μετακινήσεις και διαμονές των καθηγητών στα μέρη που διεξάγονται τα σεμινάρια, ενώ οι αμοιβές και η διοικητική υποστήριξη καλύπτονται από αλλά προγράμματα. Τα ελάχιστα αυτά δίδακτρα είναι εντελώς ανταποδοτικά. Διατίθενται για τη διοργάνωση επιμορφωτικών δράσεων υπέρ των επιμορφουμένων. Τέτοιες είναι η διοργάνωση επιστημονικών συνεδρίων, η έκδοση πρακτικών, η συμμετοχή σε θερινά σχολεία, και πολιτιστικά δρώμενα. Για τους παραπάνω λόγους οι πολίτες που συμμετέχουν και οι συνεργαζόμενοι τοπικοί φορείς βγαίνουν πολλαπλά ωφελημένοι. Τα προγράμματα ψυχικής και κοινοτικής υγείας είναι τα μόνα που επιχειρούν να καθιερώσουν τον Πολιτιστικό Χειμώνα, δεδομένου ότι εκείνη την περίοδο οι τοπικές κοινωνίες έχουν περισσότερο ανάγκη από συμμετοχικότητα και κινητοποίηση.

Τα ετήσια δίδακτρα των 200 ευρώ θα διοχετευθούν στη διοργάνωση συνεδρίων, πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων, στην έκδοση επιστημονικών πρακτικών κ.α., ώστε να υπάρξουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους εκπαιδευόμενους.

Πρόκειται για το πρώτο πρόγραμμα λαϊκής και μαζικής επιμόρφωσης, που παρέχει παράλληλα εξειδικευμένες γνώσεις, πλούσιο ψηφιακό υλικό μελέτης και βιωματικές εμπειρίες.

Info
Έναρξη διά ζώσης προγράμματος: 1/11/2019 (ανάλογα με την πόλη)
Έναρξη διαδικτυακού προγράμματος: 1/12/2019
Διάρκεια: 12 ημερολογιακοί μήνες
Διδακτικό υλικό: Ψηφιακά βιβλία και σημειώσεις
Αυτοαξιολόγηση: Τεστ 100 ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής στο τέλος του προγράμματος
Φορέας Υλοποίησης: ΚEΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Αιγαίου, Προγράμματα Ψυχικής Υγείας
Τίτλος που απονέμεται: ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Αιγαίου- Βεβαίωση Παρακολούθησης
 
Πληροφορίες για το Πρόγραμμα μπορείτε να λάβετε στα τηλέφωνα 2251036520 και 2251036580, ενώ την αναλυτική προκήρυξη και τη φόρμα για άμεση εγγραφή μπορείτε να βρείτε εδώ
ή εδώ και εδώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.