H ωρα της πολιτικης σωφροσυνης

«Γιατί θα πρέπει να διαιωνίζεται
ηκληρονομικότητα
των χθεσινών ολισθημάτων;»

(Λουκάς Αξελός, Ταξίδι στη νύχτα)

Η υπόθεση Novartis έχει προφανώς πολλές πτυχές.Μεταξύ αυτών:

-το σκάνδαλο χρηματισμού γιατρών, ενδεχομένως και άλλων δημοσίων λειτουργών
-την αμφιλεγόμενηδικαστική διαχείριση
-την καταγγελλόμενη πολιτική (κυβερνητική;) εμπλοκή (από το ΣΥΡΙΖΑ  για να “σκάσει” κι από τη ΝΔ για να μη “σκάσει”)

Όλα αυτά μένει βέβαια ν’αποδειχτούν.Σήμερα όμως συνιστά δικονομικό/συνταγματικό γεγονός η παραπομπή του σχετικού φακέλου στη Βουλή μ’εμπλεκόμενους/εγκαλούμενους τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δ.Παπαγγελόπουλο.

Η αρνητική κοινοβουλευτική εμπειρία προδικάζει και προδιαθέτει για μία Μάχη των Μαχών,με ένθεν/κακείθεν κορώνες,καταγγελίες για μαύρο χρήμα,για κατάμαυρη προπαγάνδα,με λασπολογίες,με υπαινιγμούς και νέες αποκαλύψεις,ίσως και με αποχωρήσεις από την αίθουσα. Αναρωτιέμαι ποιoς (νομίζει ότι) κερδίζει απ’ όλη αυτή «την παράσταση αληθείας» (sic) ή και τι ακριβώς νομίζει ότι θα κερδίσει.Συμπάθεια στο λαό,δικαίωση στους δικούς του,ψήφους, ηθική καταρράκωση του αντιπάλου, πρωτοσέλιδα εφημερίδων; Τίποτ’ απ’ όλα αυτά δεν επηρεάζουν κατά τη γνώμη μου οποιονδήποτε.

Το όλο ζήτημα είναι από μόνο του θολό και δαιδαλώδες κι όσο τα στόματα μένουν κλειστά (γιατί ν’ανοίξουν άλλωστε;) οι φήμες για εγκλήματα θα κυκλοφορούν παντού και κατά παντός, αλλά καμμία τιμωρία δεν θ’αγγίξει τον όποιον  πραγματικά ένοχο.

Πέραν όμως τούτου στην όλη υπόθεση κάποιοι ενέπλεξαν και τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα,ο οποίος έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του με κάθε μέσο (από δριμεία κριτική μέχρι μη-προσέλευση).

Κατά την άποψή  μου η πολιτική/κοινοβουλευτική πρωτοβουλία κατεύνασης των παθών και ομαλής λειτουργίας του Πολιτεύματος αλλά και ήρεμης κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης,είναι στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη.Αυτός πρέπει να κλείσει τ’αυτιά του στις κραυγές αντεπίθεσης και να δείξει υψηλό κοινοβουλευτικό ήθος μη αποδεχόμενος τη σπίλωση του κύριου αντιπάλου του.Μία τέτοια κίνηση θα ωφελούσε άπαντες και ιδίως τη Δημοκρατία.

ΥΓ. Επειδή από τον οποιοδήποτε «πολιτικό τραυματισμό» του Αλέξη Τσίπρα ο μόνος που καιροφυλακτεί για να επωφεληθεί για να τον ανατρέψει και να διεκδικήσει την αρχηγία του νέου ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι άλλος από το Γιάνη Βαρουφάκη, μήπως κι αυτή η ζοφερή προοπτική πρέπει να μετρήσει στην επιλογή του Κ.Μητσοτάκη;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.