Χειροπεδες σε 4 διακινητες στον Εβρο

Προωθούσαν στη χώρα εννέα άτομα

Συνελήφθησαν στις 15/16-9-2019, στο νομό Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, τέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας 44, 25, 23 και 19 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά εννιά μη νόμιμους μετανάστες.
 
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, την Κυριακή το βράδυ, σε δασική περιοχή πλησίον του οικισμού Προβατώνα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης , συνέλαβαν τους δύο δράστες, ηλικίας 44 και 19 ετών, διότι τους εντόπισαν να καθοδηγούν, πεζή, οχτώ μη νόμιμους μετανάστες, προωθώντας τους με αυτό τον τρόπο, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας.
 
Στη δεύτερη περίπτωση, το πρωί της Δευτέρας, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τους άλλους δύο διακινητές, διότι όπως προέκυψε αρχικά ο 25χρονος εξέδωσε εισιτήρια του ΚΤΕΛ με προορισμό την Θεσσαλονίκη, ενώ στη συνέχεια από κοινού με τον 23χρονο, επιβίβασαν στο λεωφορείο έναν μη νόμιμο μετανάστη, προωθώντας τον με αυτό τον τρόπο, παράνομα, στην ενδοχώρα.
 
Σημειώνεται ότι ο 23χρονος κατηγορείται επίσης για πλαστογραφία πιστοποιητικών, καθόσον κατά τον έλεγχο κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς ένα δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία που ανήκει σε άλλο άτομο.
 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.