Εκδικαστηκε η μηνυση του Α. Καραμπινη προς την Εφημεριδα των Συντακτων

Για δημοσιεύματα που αφορούσαν τον τρόπο με τον οποίο γινόταν η σίτιση στο Δημοκρίτειο και την εμπλοκή του με τον ανάδοχο

Η μήνυση του πρώην πρύτανη κ. Αθανάσιου Καραμπίνη κατά της Εφημερίδας των Συντακτών για συκοφαντική δυσφήμιση, για δημοσιεύματα που αφορούσαν τη σίτιση του πανεπιστημίου και τις αναφορές της εφημερίδας σε εμπλοκή του με τον ανάδοχο, εκδικάστηκε στα δικαστήρια Κομοτηνής την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, παρουσία του ίδιου του κ. Καραμπίνη.
 
Να θυμίσουμε πως η Εφημερίδα των Συντακτών είχε ασχοληθεί επισταμένα με το ζήτημα, από το πρώτο της δημοσίευμα το Μάιο του 2015, αλλά και δημοσιεύματα στη συνέχεια, ενώ η υπόθεση έφτασε στα ανώτερα κλιμάκια του Υπουργείου Παιδείας, με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί ο πρώην Πρύτανης στο Πειθαρχικό Συμβούλιο μελών ΔΕΠ (το οποίο ακόμα δεν έχει λάβει απόφαση για το θέμα) και ως αποτέλεσμα αυτού ο κ. Καραμπίνης να τεθεί (δύο φορές) σε αποχή από τα καθήκοντά του.
 
Να σημειωθεί πάντως πως αυτή δεν είναι η μοναδική δικαστική απόφαση που πηγάζει από την προηγούμενη, ταραγμένη περίοδο του ΔΠΘ, μιας και αφενός ο κ. Καραμπίνης είχε καταθέσει μηνύσεις για αρκετά ζητήματα τόσο πριν όσο και μετά την αποχή του, ενώ όπως παραδέχτηκε και ο Καθηγητής κ. Βασίλης Τσαουσίδης, ο οποίος ήταν ένας εκ των μαρτύρων υπεράσπισης της εφημερίδας στη διαδικασία της Τετάρτης, εκκρεμούν μηνύσεις  μεταξύ των δύο ανδρών, οι οποίοι της περίοδο 2015-2018 είχαν καταλογίσει πολλά ο ένας στον άλλο, και μέσω του τύπου.
 
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.