Προσθετει 1 ωρα Τουρκικων σε καθε ταξη Λυκειου στα Ιεροσπουδαστηρια το Υπουργειο Παιδειας

Δημοσιεύτηκε το ωρολόγιο πρόγραμμα των Μουσουλμανικών Ιεροσπουδαστηρίων Θράκης που υπέγραψε η Υπουργός Παιδείας

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το ωρολόγιο πρόγραμμα των Μουσουλμανικών Ιεροσπουδαστηρίων Θράκης, το οποίο υπέγραψε η Υπουργός κ. Νίκη Κεραμέως, στο οποίο η κυριότερη αλλαγή είναι στον τομέα των μαθημάτων Θρησκευτικής Εξειδίκευσης, όπου προστίθεται μία ώρα Τουρκικών σε κάθε τάξη του Λυκείου.
 
Να υπενθυμίσουμε πως μείωση των Τουρκικών (σε μία ώρα στις δύο πρώτες τάξεις και καθόλου στην Γ΄ Λυκείου) ήταν ένα από τα ζητήματα που είχαν προκαλέσει αντιδράσεις πέρυσι, με τους μαθητές να κάνουν κατάληψη στο σχολείο για περίπου 2 μήνες.
 
Τελικά σύμφωνα με την απόφαση της υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως, ο τομέας των μαθημάτων Θρησκευτικής Εξειδίκευσης αυξάνεται σε όλες τις τάξεις κατά μία ώρα.
 
Έτσι στην Α και τη Β Λυκείου, τα μαθήματα Τουρκικής γλώσσας θα είναι 2 ώρες, ενώ στην Γ Λυκείου, επανέρχεται το μάθημα της Τουρκικής γλώσσας, που θα είναι μία ώρα για όλη τη σχολική χρονιά.
 
Να υπενθυμίσουμε πως τα τελευταία χρόνια, μέχρι και το 2018-19, οι ώρες μαθημάτων Θρησκευτικής Εξειδίκευσης μειωνόταν συνεχώς. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2016, στην απόφαση που υπογράφηκε, στο Γυμνάσιο τα μαθήματα Θρησκευτικής Εξειδίκευσης ήταν 15 ώρες στη Α Γυμνασίου και 14 ώρες στις άλλες δύο τάξεις, ενώ στις τρείς τάξεις του Λυκείου ήταν 13, 11 και 12 αντίστοιχα.
 
Στην απόφαση του 2018, οι ώρες μαθημάτων Θρησκευτικής Εξειδίκευσης γίνονται 10, 9 και 8 αντίστοιχα στο γυμνάσιο, και 7 ώρες σε όλες τις τάξεις του Λυκείου.
 
Το 2019 οι ώρες στο Γυμνάσιο παραμένουν οι ίδιες με πέρυσι, ενώ αυξάνονται κατά μία στο Λύκειο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.