42 κιλα ηρωινης κατασχεθηκαν απο την Ομαδα Διωξης Ναρκωτικων του Τμηματος Ασφαλειας Κομοτηνης

Συνελήφθησαν 6 μέλη δύο διαφορετικών εγκληματικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών

Τη σύλληψη 6 μελών δύο διαφορετικών εγκληματικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και την κατάσχεση περισσοτέρων από 42 κιλών ηρωίνης ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστρατήγος Νικόλαος Μενεξίδης.
 
Πρόκειται για μία σημαντική υπόθεση που χειρίστηκε με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν έξι μέλη δύο διαφορετικών εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης. Πρόκειται συγκεκριμένα για έξι αλλοδαπούς, ηλικίας 29, 29, 34, 37, 49 και 53 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογώνων ουσιών. 
 

Οι συλλήψεις επιτεύχθηκαν στο πλαίσιο άρτια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.
 
Η συγκεκριμένη επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής και αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, και θεωρείται σημαντικό χτύπημα στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα μας.
 
Η ηρωίνη προερχόταν από την Τουρκία, αν και δεν είναι γνωστή η ακριβής διαδρομή της, ενώ προοριζόταν για την τοπική αγορά. Η υπόθεση συνεχίζει να διερευνάται σε περαιτέρω βάθος, μιας και πρόκειται για διεθνές κύκλωμα, με τους συλληφθέντες να προέρχονται από Βουλγαρία και Αλβανία, και απαιτείται συνεργασία με άλλες υπηρεσίες της χώρας και την Interpol ώστε να διερευνηθεί σε βάθος. 

Συγχαρητήρια από τον Νικόλαο Μενεξίδη 

Για το θέμα έκαναν δηλώσεις ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστρατήγος Νικόλαος Μενεξίδης και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αστυνόμος Β’ Αναστάσιος Τσιπλάκης, ενώ το παρών στη συνέντευξή τύπου που παραχωρήθηκε έδωσαν ο Αστυνομικός Διευθυντής της Δ.Α. Ροδόπης Αστυνομικός Διευθυντής Μιχαήλ Σεβδυνίδης και ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής Γιώργος Ζιώγας.
 
Ο Υποστράτηγος τόνισε πως αυτής της επιτυχίας προηγήθηκε εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, κατά τη διάρκεια της οποίας αξιοποιήθηκαν και αξιολογήθηκαν κατάλληλα στοιχεία, τα οποία αφορούσαν τη δράση δύο εγκληματικών οργανώσεων, μια εκ των οποίων μετέφερε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης από την Τουρκιά στην Ελλάδα, στη συνέχεια τις παρέδιδε στα μέλη του δεύτερου κυκλώματος και αυτά με τη σειρά τους τις μετέφεραν στην Αθήνα, με σκοπό την πώληση.
 
Στο τελικό στάδιο των ερευνών, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν οι έξι αλλοδαποί, μέλη των δυο εγκληματικών οργανώσεων και κατασχέθηκαν 42 κιλά και 120 γραμμάρια ηρωίνης.
 
Ο κ. Μενεξίδης υπογράμμισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δίνουν καθημερινό αγώνα, πραγματοποιώντας συντονισμένες επιχειρήσεις, με στόχο την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τα οποία αποτελούν «μάστιγα» κυρίως για τους νέους ανθρώπους.
 
Αυτή η επιτυχία της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής έρχεται να επιβεβαιώσει ακριβώς αυτή την επίμονη και διαρκή τους προσπάθεια, για την καταπολέμηση του φαινομένου, μιας και προστίθεται σε πολλές άλλες της ίδιας υπηρεσίας, μέσα στο έτος 2019.
 
«Αξίζουν, πραγματικά, πολλά συγχαρητήρια στους αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής για τον επαγγελματισμό και το ζήλο που επέδειξαν σε όλες τις προαναφερόμενες αστυνομικές έρευνες και επιχειρήσεις, καθώς και στους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συμμετείχαν στη χθεσινή άρτια συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση» κατέληξε. 

Σε δύο οχήματα εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά 

Τις λεπτομέρειες για την σύλληψη των μελών των Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αστυνόμος Β’ Αναστάσιος Τσιπλάκης, τονίζοντας πως κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης εντοπίσθηκαν αρχικά τα τέσσερα μέλη του ενός κυκλώματος, ηλικίας 29, 34, 37 και 53 ετών, να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
 
Στη συνέχεια, οι δύο από τους παραπάνω δράστες επιβιβάστηκαν σε έτερο όχημα και μετέβησαν σε άλλο σημείο της πόλης, όπου πραγματοποίησαν συναλλαγή ναρκωτικών με τα μέλη του δεύτερου κυκλώματος, ηλικίας 29 και 49 ετών, τα οποία κινούνταν επίσης με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
 

Κατά την έρευνα που ακολούθησε στο όχημα που επέβαιναν οι δύο δράστες, ηλικίας 29 και 49 ετών, οι οποίοι παρέλαβαν τα ναρκωτικά, βρέθηκαν σαράντα επτά (47) συσκευασίες με ηρωίνη σε μορφή «βράχου», συνολικού βάρους 24 κιλών και 440 γραμμαρίων.
 
Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στο πρώτο όχημα το οποίο δεν μετέβη στο σημείο της συναλλαγής, εντόπισαν επιμελώς κρυμμένες στο εσωτερικό των θυρών του, ακόμη τριάντα τέσσερεις συσκευασίες με ηρωίνη σε μορφή «βράχου», συνολικού βάρους 17 κιλών και 680 γραμμαρίων.
 
Στο πλαίσιο της επιχείρησης κατασχέθηκαν συνολικά: 
-81 συσκευασίες με ηρωίνη σε μορφή «βράχου», συνολικού βάρους 42 κιλών και 120 γραμμαρίων
-3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
-το χρηματικό ποσό των 145 ευρώ, 480 Λέβα Βουλγαρίας και 3.900 Λεκ Αλβανίας
-πλήθος κινητών τηλεφώνων 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.