Ακομα μια γεφυρα στον Κομψατο;

Απαρατήρητα

Πρόταση να δημιουργηθεί γέφυρα στον Κομψάτο, πέρα από την υφιστάμενη, και χαμηλότερα στο Μωσαϊκό, αντικαθιστώντας την ιρλανδική διάβαση που βρίσκεται εκεί, λάβαμε από ένα αναγνώστη της εφημερίδας μας.
 
Όπως μας τονίζει, με αφορμή την συζήτηση για τουρισμό τεσσάρων εποχών που άνοιξε ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, δεν μπορούμε να μιλάμε για τουρισμό όταν η γέφυρα του Κομψάτου παραμένει πεσμένη εδώ και δύο χρόνια, και ακόμα περιμένουν.
 
Όμως ακόμα και χρησιμοποιώντας την πεσμένη γέφυρα, όταν επισκευαστεί, οι κάτοικοι του Ιάσμου θα πρέπει να κάνουν τον κύκλο για να έχουν πρόσβαση στο νότιο τμήμα του Δήμου τους, μιας και η μοναδική πρόσβαση είναι από εκεί, και ακόμα και αν επισκευαστεί η γέφυρα η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί πολύ, ενώ και η Εγνατία Οδός, λόγω της χωροθέτησης των κόμβων της, δεν βοηθά ουσιαστικά.
 
Για αυτό και προτείνει να γίνει γέφυρα στον ποταμό Κομψάτο και στα νότια του Δήμου Ιάσμου, αντικαθιστώντας την ιρλανδική διάβαση που υπάρχει σήμερα μεταξύ Μωσαϊκού και Αμβροσίας, ώστε οι κάτοικοι να μην χρειάζεται να κάνουν τον κύκλο.
 
Άλλωστε σε άλλες ΠΕ, σε ένα ποτάμι έχουν σε απόσταση 19 χιλιομέτρων 4 γέφυρες, και αυτή είναι η Καστοριά, που στον Αλιάκμονα έχουν στην ίδια απόσταση με τη Ροδόπη τέσσερις αντί της μίας που έχει η Ροδόπη.
 
Για αυτό και θεωρεί πως όπως γίνονται γέφυρες ανατολικά της Κομοτηνής δικαιούται και να γίνει στη διάβαση εκείνη γέφυρα. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.