Γεφυρια ’19: Μια εκδηλωση που οι διοργανωτες ελπιζουν πως δεν θα γινει θεσμος

Την ανάγκη, μετά από 2 χρόνια στασιμότητας, να προχωρήσει η αποκατάσταση της πεσμένης γέφυρας του Κομψάτου τόνισαν διοργανωτές και συμμετέχοντες

Να αναδείξουν τις καθυστερήσεις στην επισκευή της γέφυρας του Κομψάτου θέλησαν μέσα από την πρωτότυπη, χιουμοριστική αλλά με σοβαρά σημαινόμενα δράση, Γεφύρια ’19, οι κάτοικοι του Δήμου Ιάσμου που τη διοργάνωσαν το πρωί της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου.
 
Η εκδήλωση έγινε για να αναδείξουν αυτό που θεωρούν πως αποτελεί δύο ολόκληρα χρόνια αδιαφορίας και σιωπής από τους υπεύθυνους του τόπου, ώστε να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην περιοχή, ενώ είναι αποφασισμένοι να πιέσουν για απαντήσεις αλλά και την ταχύτερη δυνατή επισκευή της γέφυρας.
 

Από τις 10 το πρωί αρκετοί κάτοικοι του Ιάσμου βρέθηκαν στον χώρο, επάνω αλλά και δίπλα στη γέφυρα, όπου στήθηκε ένα κανονικό πανηγύρι, με μουσική αλλά και τα απολύτως απαραίτητα σουβλάκια, για να δώσουν τον «γιορτινό» τόνο.
 
Το παρών έδωσαν και θεσμικοί, όπως ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου αλλά και ο Επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» κ. Χριστόδουλος Τοψίδης. 

Ξεκινούν σατιρικά, ελπίζουν πως θα προχωρήσει η αποκατάσταση 

Όπως τόνισε εκ μέρους της ομάδας των διοργανωτών αυτής της πρωτότυπης διαμαρτυρίας ο κ. Γιώργος Λεχούδης, ανέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία, που έχει καθαρά σατιρικό χαρακτήρα, θεωρώντας πως αυτού  του είδους η διαμαρτυρία «πονάει» λίγο παραπάνω.
 
Ο ίδιος πιστεύει πως θα έχει αντίκτυπο στους άρχοντες της περιοχής, που θεωρεί πως τους έχουν αφήσει, εδώ και δύο χρόνια, στο έλεος της πεσμένης γέφυρας, σε ένα κόλαφο γραφειοκρατίας, κάτι που επιβαρύνει τους κατοίκους τόσο του Ιάσμου όσο και των παρακείμενων οικισμών.
 

Άλλωστε και οι δημότες βρίσκονται στο σκοτάδι για το τι θα γίνει, δεν γνωρίζουν τα αίτια της πτώσης της γέφυρας, παρόλο που είναι μια μοντέρνα γέφυρα, αλλά και τα βήματα στην αποκατάστασή της.
 
Όσο για το μέλλον, αν δουν ότι καθυστερούν τα πράγματα, σχεδιάζουν και άλλους τρόπους αντίδρασης, όχι απαραίτητα σατιρικού χαρακτήρα, με τον κ. Λεχούδη να πιστεύει πως, αν δεν υπάρξει πραγματική πρόοδος, η κινητοποίηση θα είναι μεγαλύτερη και με μεγαλύτερη ένταση. 

Αυτονόητο η άμεση αποκατάσταση 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Μουμίν έδωσε το παρών, θέλοντας να ενώσει τη φωνή του με τους κατοίκους, ώστε να πιέσει δυναμικά για το αυτονόητο, την άμεση αποκατάσταση της γέφυρας του Κομψάτου.
 
Χαρακτήρισε μάλιστα αδιανόητο το γεγονός σε μια ευρωπαϊκή χώρα, να μην έχει αποκατασταθεί εδώ και δύο χρόνια η γέφυρα, για αυτό και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να ενημερωθούν οι αρμόδιοι και στην Αθήνα για την αναγκαιότητα του έργου της αποκατάστασης. 

Απαθής η διοίκηση της Περιφέρειας 

Από την πλευρά του ο κ. Τοψίδης ανέφερε πως στα δυο αυτά χρόνια τα προβλήματα των ανθρώπων που στερούνται τη χρήση της γέφυρας και δρόμου, διογκώνονται, ενώ την ίδια στιγμή η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ παραμένει απαθής, για αυτό και συμμετείχε, ως επικεφαλής της παράταξης, στην εύλογη, όπως τη χαρακτήρισε διαμαρτυρία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.