Xanthi Street Food Festival 2019: Ενας παραδεισος γευσεων και ηχων

Για 2η χρονιά οι επισκέπτες γνώρισαν γεύσεις από όλο τον κόσμο

Το τριήμερο 20,21 και 22 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Πεσόντων Ηρώων το 2ο  Xanthi Street Food Festival, το οποίο διοργανώνεται από την δημιουργική ομάδα του Soul Food Festival Thessaloniki.
 
Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές το εγχείρημα του Xanthi Street Food Festival ξεκίνησε από την αγάπη τους για τα ταξίδια, το φαγητό και το σταυροδρόμι «γεύσεων και λαών» που ενώνει η Ξάνθη.
 

Ο σκοπός του Street Food Festival είναι η γνωριμία και η απόλαυση ιδιαίτερων γαστρονομικών γεύσεων, όπως τα Ασιατικά Noodles, το Αράβικο Falafel, τα  αμερικάνικα Burgers  και Hot Dogs, το Ιταλικό Παγωτό, την Τσέχικη Γλυκιά Καμινάδα, τους Ελληνικούς Λουκουμάδες, τα Μεξικάνικα Burritos, τα Comfort Meat Sandwiches και γεύσεις για τους  Vegeterian.
 

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το festival και να δοκιμάσουν ό,τι ήθελαν σε οικονομικές τιμές, μένοντας ικανοποιημένοι από τα όσα προσέφερε στο κοινό το Φεστιβάλ.  Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά μια εκ των επισκεπτών, η Κωνσταντίνα «είναι πάρα πολύ ωραία η εκδήλωση και δεν ξέρω τι να επιλέξω πρώτα, δοκίμασα τα  Hot-dog και πραγματικά έμεινα άφωνη από τις γεύσεις». Παράλληλα περιμένοντας στην τεράστια ουρά για να δοκιμάσει το ξακουστό ice roll παγωτό, ο Γιάννης σημείωσε ότι «είναι δεύτερη φορά που έρχεται μέσα στην μέρα για να δοκιμάσει το εν λόγω παγωτό καθώς είναι τόσο γευστικό» ενώ από την πλευρά της η Τάνια, η οποία είναι πρώτη φορά που επισκέπτεται τέτοιο είδους φεστιβάλ, επεσήμανε ότι « θα σας φανεί περίεργο αλλά έχω δοκιμάσει λίγο απ’ όλα γιατί είναι πρώτη φορά που επισκέπτομαι ένα τέτοιο φεστιβάλ και δεν μπορούσα να αντισταθώ γιατί φαίνονται όλα τόσο γευστικά».
 

Φυσικά σε ένα τέτοιο γευστικό «τραπέζι» δεν μπορεί να λείπουν τα γευστικά κοκτέιλ, οι άφθονες μπύρες σε συνδυασμό με τους ήχους της Αfro και Chill house μουσικής διάφορων DJ’s που διάνθησαν το τριήμερο πρόγραμμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.