Η υποστελεχωση στραγγαλιζει το Δημο Αρριανων

Η έλλειψη προσωπικού στην Τεχνική υπηρεσία δυσκολεύει σημαντικά τις προσπάθειες του Δήμου για δημιουργία ακόμα και βασικών υποδομών - Γεωτρήσεις και βελτίωση των δρόμων εντός των οικισμών στα σχέδια του Δήμου για την τρέχουσα θητεία

Η στελέχωση της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Αρριανών αποτελεί τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο της διοίκησης του Δήμου, που έχει αναδείξει την ενίσχυσή της ως κλειδί ώστε να γίνουν όλα όσα επιθυμεί για τη νέα θητεία.
 
Ο Δήμος, όπως σημείωσε ο Δήμαρχος κ. Ριτβάν Αμέτ, που ξεκίνησε στις 1 Σεπτεμβρίου τη δεύτερη θητεία του, επιθυμεί να πραγματοποιήσει ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις, αλλά και έργα ύδρευσης και άρδευσης, και έχει μεγάλες απαιτήσεις μιας και είναι μεγάλος σε έκταση και με πολλούς οικισμούς. 

Η Τεχνική υπηρεσία το μεγαλύτερο πρόβλημα 

Όπως σημείωσε ο κ. Αμέτ, όσα λεφτά και να δοθούν., έχουν μεγάλο πρόβλημα με την Τεχνική Υπηρεσία, που αυτή τη στιγμή έχει ένα ηλεκτρολόγο και ένα πολιτικό μηχανικό, κάτι που κάνει πολύ δύσκολο το έργο της κατάρτισης μελετών, ώστε να «κυνηγήσουν» μεγαλύτερα προγράμματα για χρηματοδότηση.
 
Άλλωστε το κόστος ενός μηχανικού για τον Δήμο είναι αμελητέο μπροστά στο κέρδος που θα έχει η περιοχή σε έργα και χρηματοδοτήσεις που θα προσελκύσει, με αποτέλεσμα η περιοχή να χάνει πολλά χρήματα για έργα, τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα.
 
Χαρακτηριστικό είναι ότι τα τελευταία χρόνια ο Δήμος βασίζεται στην στήριξη του Δήμου Κομοτηνής για να μπορέσει να κάνει δράσεις, με την θέση του προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας να πληρώνει η Προϊστάμενη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Κομοτηνής, και μάλιστα ο κ. Αμέτ εξέφρασε την ελπίδα πως θα συνεχιστεί αυτή η συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής, γιατί προς το παρόν δεν φαίνεται να έρχεται προσωπικό από κάποια άλλη υπηρεσία.
 
Μάλιστα ζήτησαν την απόσπαση προσωπικού και από την Περιφέρεια ΑΜΘ, η οποία δεν διαθέτει προσωπικό και δεν μπορούσε να τους βοηθήσει, ενώ έχουν θέσει το θέμα και στις εκάστοτε κυβερνήσεις, αλλά και στους βουλευτές της Ροδόπης, χωρίς μέχρι σήμερα αποτέλεσμα.
 
Για αυτό και στη νέα θητεία θα κάνουν προσπάθεια ξανά να τους δώσουν τη δυνατότητα να πάρουν μηχανικούς, γιατί όπως σημειώνει ο Δήμαρχος, «μπορεί να έχει ιδέες για έργα και δράσεις, όμως αν δεν έχει μηχανικούς, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα». 

Εργασίες για ύδρευση και οδοποιία 

Προτεραιότητά τους πάντως αποτελεί η βελτίωση της παροχής ύδρευσης, με την τοποθέτηση υδρομέτρων σε όλους τους οικισμούς, κάτι που δεν κατάφεραν να κάνουν μέχρι τώρα.
 
Ο Δήμος έχει αποφασίσει όλοι οι κάτοικοι να πληρώνουν μόνο πάγιο για το νερό, μέχρι να τοποθετηθούν υδρόμετρα σε όλους τους οικισμούς, όμως δεν το έχουν καταφέρει μέχρι τώρα.
 
Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές να υπάρχει σπατάλη νερού, που με τη σειρά της επιβαρύνει τις γεωτρήσεις του Δήμου, που δουλεύουν συνεχώς ώστε να καλύψουν την κατανάλωση, αυξάνοντας και το κόστος της χρήσης τους λόγω του ρεύματος.
 
Επίσης προσπαθούν να προχωρήσουν τις μελέτες ύδρευσης, καθώς και τις μελέτες για τα αρδευτικά δίκτυα, ώστε να μην έχουν προβλήματα.
 
Να σημειωθεί πως φέτος το καλοκαίρι είχαν πρόβλημα στους οικισμούς Νέδας, Άνω Βυρσίνης, Εσοχής, Οργάνης και Κέχρου, καθώς δεν επαρκούσε το νερό, και θα κάνουν προσπάθεια να λύσουν το ζήτημα με γεωτρήσεις, με χρήματα που έχουν πάρει από την Περιφέρεια.
 
Μία ακόμα από τις προτεραιότητες τη νέα τετραετία είναι η ασφαλτόστρωση σε πολλούς οικισμούς.
 
Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Αρριανών, πολλά κομμάτια του δημοτικού δικτύου είναι χωρίς άσφαλτο, όμως δεν υπάρχουν πολλοί πόροι, για αυτό και προσπαθούν να βρουν μια λύση ώστε να ολοκληρωθεί το δίκτυο. 

Οι υποσχέσεις πολλές τα μηχανήματα λίγα 

Αυτή την περίοδο περιμένουν να έρθουν οι χειριστές οχημάτων που προσλήφθηκαν με την προκήρυξη της 3Κ, όμως ακόμα χρειάζονται μηχανήματα, τα οποία πολλές φορές τα ζήτησαν, ακόμα σε ανώτατο επίπεδο.
 
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Αμέτ έχει ζητήσει κατ’ ιδίαν τα μηχανήματα, από δύο πρωθυπουργούς: από τον κ. Αντώνη Σαμαρά, κατά την επίσκεψή του τον Ιανουάριο του 2015 στο Δήμο Αρριανών, και από τον κ. Αλέξη Τσίπρα, όταν και αυτός επισκέφτηκε το Δήμο τον Νοέμβριο του 2016.
 
«Οι πρωθυπουργοί έφυγαν, αλλά ο Δήμος ακόμα περιμένει τα μηχανήματα» επεσήμανε ο κ. Αμέτ, διαβεβαιώνοντας πως θα κάνουν ξανά τα αιτήματα τους προς την κυβέρνηση τόσο για Μηχανικούς και τη στελέχωση της Τεχνικής Υπηρεσίας, όσο και για χειριστές και μηχανήματα, μιας και έτσι θα λυθούν πολλά από τα θέματα που έχει ο Δήμος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.