Ποιοτητα του νερου στη ΔΕ Ν. Σιδηροχωριου: μια ιστορια που ξεκινα απο το μακρινο 2008

Της έκδοσης

Πέρα από τη βελτίωση των υποδομών στην παροχή ύδατος στην νυν δημοτική ενότητα Ν. Σιδηροχωρίου, που σαφώς είναι θετικό στοιχείο από μόνο του, ένα άλλο θετικό που προκύπτει από την εν λόγω «αναβάθμιση» είναι και η εξάλειψη των όποιων αμφιβολιών για την ποιότητα του νερού στους περί ου ο λόγος οικισμούς. Γεγονός στο οποίο αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Καρασταύρου. Άλλωστε κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο το θέμα είχε επανέλθει στην επικαιρότητα με σχετικές μομφές της κ. Λαφτσή.
 
Κάνοντας μια αναδρομή στο αρχείο της εφημερίδας μας, εντοπίσαμε το σχετικό δημοσίευμα του ΠτΘ από το -μακρινό πλέον- 2008, το οποίο αναφερόταν στη διαπίστωση ύπαρξης αρσενικού στο νερό των Αγίων Θεοδώρων.  Παρόλο που και τότε οι ενέργειες για την ασφαλή πόση ήταν άμεσες, 11 χρόνια μετά οι όποιοι φόβοι περί της ποιότητας του νερού στην περιοχή συνέχιζαν να υφίστανται, όπως επεσήμανε και ο κ. Καρασταύρου, ο οποίος διευκρίνισε πως με την ολοκλήρωση του εν λόγω έργου πλέον δεν θα υπάρχει λόγος να υφίστανται οι όποιοι ενδοιασμοί.
 
Χρήσιμο συμπέρασμα, τώρα που κάποιοι τοποθετούνται «περιέργως» για το πόσιμο νερό και το πόσο ακριβό ή φθηνό είναι, διότι δείχνει πως το θέμα είναι μείζον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.