Κατοικοι του Ιασμου απαντουν στις μομφες Τσαλικιδη για τα «Γεφυρια»

Τον καλούν να ζητήσει συγγνώμη για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε

Την απάντησή τους δίνουν προς τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη αλλά και όσους έσπευσαν να κατακρίνουν τον τρόπο διαμαρτυρίας, οι συντελεστές των «Γεφυρίων 2019» με γραπτή τους δήλωση. Οι συντελεστές αναφέρονται αναλυτικά στο σκεπτικό με το οποίο δημιούργησαν την εκδήλωση αλλά και τις προθέσεις τους, καλώντας τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης να ζητήσει συγγνώμη για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ασκώντας κριτική στην εκδήλωση.
 
Αναλυτικά η γραπτή δήλωση των συντελεστούν:

Μετά το πέρας της εκδήλωσης μας στον Ίασμο «ΓΕΦΥΡΙΑ 2019» , που είχε ως σκοπό να ανάδειξη το πρόβλημα του τόπου μας, με έναν πρωτότυπο, σατιρικό, ειρηνικό και διασκεδαστικό τρόπο διαμαρτυρίας και ένδειξης αγανάκτησης των δημοτών, που εδώ και δύο χρόνια παραμένει σταθερό χωρίς να έχει γίνει κάποια σχετική ουσιαστική ενέργεια αποκατάστασης, που καθημερινά δημιουργεί μεγάλο οδικό θέμα, είτε από χιλιομετρική απόσταση είτε από θέμα ασφάλειας των διερχομένων, είναι θέματα τα οποία ήδη έχουμε επισημάνει με την βοήθεια και της τεχνολογίας, άλλα και των ΜΜΕ.

Παρακολουθούμε όπως δηλώσαμε στενά τις εξελίξεις στο θέμα αυτό. Οι περισσότερες αντιδράσεις ήτανε θετικές από τον κόσμο, η προσέλευση ήτανε ικανοποιητική από τους συνδημότες μας, και η εκδήλωσή μας – διαμαρτυρία είχε θετικά αποτελέσματα.

Μας τιμήσανε στην εκδήλωση η τοπική αυτοδιοίκηση , και πολλοί άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους που ο καθένας από την μεριά του έκανε τις ανάλογες δηλώσεις.

Εμείς από την άλλη πλευρά προσπαθήσαμε να μην δώσουμε οποιοδήποτε «χρώμα» σε αυτή την εκδήλωση, και να διατηρήσουμε την ακεραιότητα μας στην εικόνα της εκδηλώσεις μας ως έλληνες πολίτες, δημότες Ιάσμου, που αποφασίσαμε να διαμαρτυρηθούμε με αυτό τον τρόπο.

Δεν δεχτήκαμε οποιαδήποτε ανάμειξη από κανέναν, ούτε την τοπική αυτοδιοίκηση, ούτε καν του συλλόγου μας, όλη την οργάνωση και την οικονομική επιβάρυνση αυτής την αναλάβαμε ένα μέρος των δημοτών Ιάσμου, προσφέροντας ο καθένας με τον τρόπο του.

Δυστυχώς μετά λύπης μας παρακολουθούμε το θέμα όπως τονίστηκε παραπάνω, και είδαμε την αντίδραση του κ. Τσαλικίδη αντιπεριφερείαρχη Ροδόπης, ο οποίος μας κατηγορεί ανοιχτά και διασύρει δημόσια τους συντελεστές αυτής της εκδήλωσης ότι είχαμε προσωπικό και πολιτικό όφελος από αυτή.

Θα ήθελα κ. Τσαλικίδη να ζητήσετε δημόσια την συγνώμη σας για τους χαρακτηρισμού σας.

Γνωρίζει κάτι που δεν γνωρίζουμε εμείς οι ίδιοι; Έχει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο ότι ωφεληθήκαμε προσωπικά ο καθένας είτε πολιτικά είτε προσωπικά;

Ότι δημιουργήσαμε εντυπώσεις, μα αυτός ήταν ο σκοπό μας να αγκαλιάσει ο κόσμος το πρόβλημα μας και να πιέσουμε όλοι από κοινού τους υπευθύνους.

Δεν εκλεχτήκαμε εμείς σε αυτήν την θέση ώστε να έχουμε τον υπερβάλλοντα ζήλο και την όρεξη να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες για την λύση του προβλήματος μας, και αν μη τι άλλο πέρασαν δύο ολόκληρα χρόνια, πόσο ακόμα.

Και εάν γίνονται ενέργειες αυτά τα χρόνια μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για ποιο λόγο δεν μας «φώτισε»  κανείς να τα δούμε; Γιατί δεν ήρθατε κ. Τσαλικίδη να μας διαφωτίσετε στο «πανηγύρι» μας όπου βρισκόταν τόσοι αγανακτισμένοι δημότες;

Εάν υπήρχαν σκοπιμότητες και καθυστέρησης στην αποκατάσταση της γέφυρας Κομψάτου στο παρελθόν, όπου ήσασταν ενεργό μέλος της περιφέρειας με την ίδια θέση, γιατί δεν μας τα αναφέρεται; Δεν τα καταγγέλλεται;

Μόνο με συνεννόηση και συνεργασία θα πάει ο τόπος μπροστά, αυτό λέτε, αλλά πρώτος σπεύδετε να κατηγορήσετε και να διασύρετε απλούς ανθρώπους που δεν έχουν ουδεμία ανάμειξη ούτε στην πολιτική ούτε στα αυτόδιοικιτικά του τόπου μας.

Ας προσέξουν λίγο και κάποιοι κύριοι από τον δήμο μας που σπεύδουν να επικροτήσουν την άποψη του κ. Τσαλικίδη και να εκφράσουν την γνώμη τους απέναντι στους συνδημότες τους αποκαλώντας τους «κοπρίτες» που «γελοιοποιούν» την κατάντια του δήμου μας, ας παραμείνουν στην απραξία τους, και να μην τρέχουν να σχολιάζουν προσπαθώντας να προκαλέσουν εντυπώσεις. Ο λόγος ξεχνιέται αλλά τα γραπτά μένουν.

Εκ των συντελεστών

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.