Με εξορμηση στο δασος της Δαδιας κανει «πρεμιερα» το προγραμμα «ΠαιζΩ- ΠοΡια»

Του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής

Το πρόγραμμα «ΠαΙζΩ-ΠοΡίΑ» του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής για παιδιά και γονείς, κάνει επίσημα την έναρξη του για τη φετινή ορειβατική χρονιά με εξόρμηση στο δάσος της Δαδιάς , την προσεχή Κυριακή 6 Οκτωβρίου.
 
Η πεζοπορική διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι συμμετέχοντες είναι βαθμού δυσκολίας 1 και αναμένεται να διαρκέσει περίπου 3 ώρες.
 
Η αναχώρηση από Κομοτηνή ορίστηκε για τις  8 πμ, από το πάρκινγκ της πρώην Νομαρχίας, ενώ η μετάβαση θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτικά μέσα.
 
Οι συμμετέχοντες θα καταγράφουν στη συνάντηση αναχώρησης το πρωί της Κυριακής.
 
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους:

  • ένα σακίδιο με νερό και κολατσιό
  •  μια αλλαξιά ρούχα και
  • ένα αδιάβροχο

 
Το Δάσος αποτελεί  προστατευόμενη περιοχή από το 1980. Πρόκειται για ένα από τα τελευταία καταφύγια των αρπακτικών πουλιών σε όλη την Ευρώπη.
 
Ιδιαίτερα όσον αφορά στο μαυρογύπα (Aegypiusmonachus), η προστατευόμενη περιοχή του Δάσους Δαδιάς έχει εξαιρετική σημασία αφού εδώ βρίσκεται η μία από τις δύο τελευταίες Ευρωπαϊκές αποικίες αυτού του σπάνιου αρπακτικού. 
 
Στο χώρο λειτουργεί Αναψυκτήριο / Εστιατόριο χωρητικότητας 100 ατόμων, Πωλητήριο με έντυπο υλικό και αναμνηστικά δώρα και το Κέντρο Ενημέρωσης, στο οποίο οι συμμετέχοντες στην εξόρμηση θα πληροφορηθούν γενικά για την περιοχή, αλλά και για άλλα ενδιαφέροντα μέρη σε όλο το Νομό.
 
Μετά την ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο δάσος και στο παρατηρητήριο αρπακτικών πουλιών. Υπάρχουν δύο μονοπάτια για το Παρατηρητήριο μέσα από το δάσος με συνολική διάρκεια 2-3 ώρες πεζοπορίας και παρατήρησης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.