Με 40 μαθητες ξεκινα το Κοινωνικο Φροντιστηριο του Δημου Κομοτηνης

Για ακόμα μια χρονιά μεγάλο το ενδιαφέρον για το φροντιστήριο που οργανώνει ο Δήμος μαζί με το ΔΠΘ

Το απόγευμα της Τρίτης αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση καθηγητών και μαθητών του κοινωνικού φροντιστηρίου του Δήμου Κομοτηνής, ξεκινώντας για έβδομη χρονιά ένα ταξίδι προσφοράς και αλληλεγγύης, που φέρνει πιο κοντά το Δήμο με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
 
Στο Μουσικό Σχολείο θα πραγματοποιούνται μαθήματα από 20 εκπαιδευτικούς σε περίπου 40 μαθητές από όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου.
 
Οι εγγραφές ολοκληρώθηκαν, με τους μαθητές να ξεπερνούν φέτος τον περυσινό αριθμό, ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν από την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου και η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, σημείωσε η Αντιπρύτανης κ. Ζωή Γαβριηλίδου, που συμμετείχε σε αυτή την πρωτοβουλία από την αρχή.
 
Το ενδιαφέρον κάθε φορά είναι αυξανόμενο, με μαθητές φέτος και Γ΄ Λυκείου, και είναι για ακόμα μια χρονιά πολύ αισιόδοξοι ότι θα έχουν ένα θετικό αντίκτυπο.
 
Το οργανωτικό κομμάτι έχει αναλάβει και φέτος ο κ. Σπύρος Κιοσσές μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ, που τόνισε πως το ενδιαφέρον από τους μαθητές ήταν σημαντικό, παρόλο που από άποψη εθελοντών καθηγητών πάσχουν ακόμα από Μαθηματικούς, Φυσικούς και Χημικούς, ένα χρόνιο πρόβλημα για το Κοινωνικό τους Φροντιστήριο, που ουδέποτε φυσικά είχε πρόβλημα στα φιλολογικά μαθήματα.
 
Φέτος ξεκινούν με 20 εκπαιδευτικούς, που διδάσκουν εθελοντικά, και πάνω από 40 μαθητές, με μαθητές τόσο της Γ΄Λυκείου, όσο και από τα ΕΠΑΛ, που διδάσκονται το μάθημα Στοιχεία Μηχανικής.
 
«Γενικά υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, η αγωνία μας είναι να βρεθούν εκπαιδευτικοί στις ειδικότητες που υστερούμε» σημείωσε ο κ. Κιοσσές που τόνισε πως κατά τα άλλα ξεκινούν καλά.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.