Καραμπολα αυτοκινητων σε καταδιωξη διακινητων στον Ιασμο

Συλλήψεις δύο διακινητών σε δύο διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθησαν την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου στους νομούς Ροδόπης και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Καβάλας, δύο διακινητές, ένας 37χρονος ημεδαπός και ένας 28χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.
 
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που εξέρχονταν από την Εγνατία Οδό στον κόμβο Ιάσμου, οι οδηγοί των οποίων δεν συμμορφώθηκαν και ανέπτυξαν ταχύτητα, κινούμενοι προς τον οικισμό Ιάσμου.
 
Τελικά, εντός του οικισμού, οι αστυνομικοί εντόπισαν το ένα όχημα ακινητοποιημένο πλησίον των σιδηροδρομικών γραμμών, το δεύτερο να έχει προσκρούσει στο ανάχωμα των σιδηροδρομικών γραμμών και το τρίτο να έχει προσκρούσει στο δεύτερο όχημα.
 
Άμεσα συνέλαβαν τον 37χρονο οδηγό του τρίτου οχήματος, ενώ οι οδηγοί των άλλων δύο διέφυγαν και αναζητούνται.
 
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα παραπάνω οχήματα, εντοπίσθηκαν στο εσωτερικό των δυο, εννέα μη νόμιμοι μετανάστες, τους οποίους οι οδηγοί – διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα.
 
Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το βράδυ, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας (ύψος Πέρνης), αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 28ρονος, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
 
Στο ύψος του Παλαιού Καβάλας, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο όχημα και ακινητοποιήθηκε, ενώ ο οδηγός – διακινητής διέφυγε πεζός, πλην όμως μετά από σχετικές έρευνες εντοπίσθηκε και συνελήφθη.
 
Όπως διαπιστώθηκε ο 28χρονος διακινητής μετέφερε με το παραπάνω όχημα, παράνομα, στην ενδοχώρα οχτώ μη νόμιμους μετανάστες.
 
Σημειώνεται ότι στις δυο περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ οι οδηγοί – διακινητές που συνελήφθησαν, στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.
 
Κατασχέθηκαν συνολικά τέσσερα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.  
 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.
 
 
 
 
 
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.