Δυναμικα ξεκινησε τη χρονια του ο Μορφωτικος Συλλογος των εν Θρακη Διαβιουντων Σαρακατσαναιων

Έτοιμος για σημαντικές δράσεις, αλλά και συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 ετών από την ενσωμάτωση της περιοχής ο Σύλλογος

Έτοιμος για ακόμα μια δημιουργική χρονιά, στην οποία θα συμμετάσχει και στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Κομοτηνής στον Εθνικό Κορμό, είναι ο Μορφωτικός Σύλλογος των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων, που πραγματοποίησε αγιασμό για την έναρξη της νέας πολιτιστικής περιόδου 2019-2020 το Σάββατο 5 Οκτωβρίου μπροστά στην Πολιτιστική Στέγη του Συλλόγου στην οδό Αγίου Γεωργίου στην Κομοτηνή.
 
Τον αγιασμό πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, που εξήρε το έργο που προσφέρουν όλοι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι γενικότερα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαρακατσάνων ειδικότερα.


 
Τόνισε δε πως η φετινή χρονιά είναι ορόσημο για όλους, λόγω της συμπλήρωσης των 100 χρόνων, σημειώνοντας πως το έργο όλων των Συλλόγων δεν είναι απλό, αλλά έρχεται να αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά της Ελλάδας, της Θράκης και της Κομοτηνής, αποτελώντας τη «μαγιά» για το μέλλον, ώστε η ζωή και στο παρόν να έχει αξία, σημασία και ποιότητα, αλλά και να μεταλαμπαδευτεί στις επόμενες γενιές.
 
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Νάκος, ευχήθηκε σε όλους υγεία, ευτυχία, ειρήνη και καλή χορευτική χρονιά στα παιδιά των χορευτικών τμημάτων, και αγαθά έργα στο τμήμα ζωγραφικής του συλλόγου, ενώ εξέφρασε την πρόθεση του συλλόγου να σταθεί αρωγός στις δράσεις που θα διοργανωθούν για την επέτειο των 100 ετών.
 
Στη συνέχεια τα μέλη του συλλόγου έστησαν ένα γλέντι μπροστά από τη Στέγη, το οποίο κράτησε μέχρι αργά.

Μια νέα Σαρακατσάνικη Φορεσιά για το Σύλλογο

 
Μια γνήσια Σαρακατσάνικη φορεσιά απέκτησε πριν από μερικές ημέρες ο Μορφωτικός Σύλλογος των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων, από ένα χορηγό ο οποίος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος.
 
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Νάκος, η φορεσιά αυτή προσφέρθηκε στο σύλλογο ώστε μέσω των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου να συνεχίσει την πορεία της στο χρόνο, ενώ ευχήθηκε το παράδειγμά του να αποκτήσει μιμητές, ενισχύοντας και το Σύλλογο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.