Δυο οχηματα 4×4 για το Τμημα Πολιτικης Προστασιας θα προμηθευτει ο Δημος Κομοτηνης

Θα ενισχύσουν τις δυνατότητες ανταπόκρισης της υπηρεσίας και μεταφοράς υλικού τόσο κατά την χειμερινή όσο και την αντιπυρική περίοδο

Στην προμήθεια Ημιφορτηγού και ενός Οχήματος 4×4 με καρότσα και εξοπλισμό πυρόσβεσης και αποχιονισμού για τις ανάγκες του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας θα προχωρήσει εκ νέου ο Δήμος Κομοτηνής, αυξάνοντας το κόστος της σύμβασης μιας και ο προηγούμενος διαγωνισμός για τα δύο οχήματα κηρύχθηκε άγονος.
 
Τα δύο οχήματα θα είναι συνολικής εκτιμώμενης αξίας 94.400 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α., και έχουν σαν σκοπό να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες ανάγκες της υπηρεσίας.
 
Το ημιφορτηγό, θα χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του τμήματος τόσο κατά την αντιπυρική περίοδο όσο και κατά την χειμερινή περίοδο. Θα καλύπτει υπηρεσιακές ανάγκες προστασίας του περιβάλλοντος, πρόληψης φυσικών καταστροφών και ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας του Δήμου, μεταφέροντας με ασφάλεια σε δύσβατες περιοχές και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες υλικά και εργαλεία στα διοικητικά όρια του Δήμου.
 
Όσο για το δεύτερο όχημα, αυτό θα είναι τύπου pick-up με ανοιχτή καρότσα και εξοπλισμό πυρόσβεσης και αποχιονισμού, το οποίο θα χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας τόσο κατά την αντιπυρική περίοδο όσο και κατά την χειμερινή περίοδο.
 
Ιδιαίτερα κατά την αντιπυρική περίοδο θα συνεισφέρει στη βελτίωση των δυνατοτήτων σε θέματα αντιμετώπισης πυρκαγιών τις πρώτες κρίσιμες ώρες και πριν αυτά εξελιχθούν σε φυσικές καταστροφές θα βοηθήσει στην κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών πρόληψης φυσικών καταστροφών, προστασίας του περιβάλλοντος, πυροπροστασίας και ενίσχυσης πολιτικής προστασίας του Δήμου. Το όχημα θα είναι ικανό να μεταφέρει με ασφάλεια σε δύσβατες περιοχές και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες τον πρόσθετο εξοπλισμό πυρόσβεσης και αποχιονισμού.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.