Σεμιναριο παραμυθιου στην Ξανθη

Τίτλος του « «Η γραφή και αφήγηση παραμυθιών στην οικογενειακή, εκπαιδευτική και νοσηλευτική διαδικασία»
Η Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού (ΑΜΚΕ) και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης οργανώνουν ετήσιοσεμινάριο με τίτλο:«Η γραφή και αφήγηση παραμυθιών στην οικογενειακή, εκπαιδευτική και νοσηλευτική διαδικασία»
 
Το σεμινάριο θα υλοποιείται ένα διήμερο κάθε μήνα, αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο, και για 3 ώρες κάθε ημέρα, στοΊδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, με την υποστήριξη και του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν και να δηλώσουν συμμετοχή το Σάββατο 12 Οκτωβρίου κατά την εναρκτήρια διάλεξη και παράσταση παραμυθιών του εισηγητή Δημήτρη Αβούρη που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.Η εναρκτήρια αυτή εκδήλωση είναι ανοικτή σε ενήλικες και παιδιά και θα γίνει στις 18:30 στην αίθουσα «ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΟΥΔΕΡΟΥ», στην Καπναποθήκη Π. (Γενική είσοδος: 3 ευρώ).
 
Το σεμινάριο απευθύνεται σε δασκάλους, νηπιαγωγούς, γονείς, νοσηλευτές, εμψυχωτές, ηθοποιούς, φοιτητές και σε όσους έρχονται σε επαφή με τα παιδιά. Μέσω του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν ερωτήματαόπως: 
 
Ποια τα οφέλη της αφήγησης των παραμυθιώνκατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας;
Τι είδους μηνύματα περνάνε τα παραμύθια στα παιδιάκαι πώς αυτά μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ο εκπαιδευτικός και ο γονιός, για να ξορκίσει φόβους, να προβάλλει ηθικές αρχές, να τονώσει την φαντασία ή ακόμα και για να μεταδώσει γνώσεις;
Πώς ένας γονιός μπορεί να γίνει ο καλύτερος παραμυθάςγια το παιδί του;
Πώς μπορούμε να γράψουμε το δικό μαςπαραμύθι;
 
Το σεμινάριο θα καταλήξει το Μάιο του 2020 σε φεστιβάλ παραμυθιού και θα εκδοθεί ένα βιβλίο με παραμύθιαπου θα γράψουν οι συμμετέχοντες. 
 
Το κόστος συμμετοχής στο ετήσιο σεμινάριοανέρχεται σε 25 ευρώ ανά διήμερο, ενώ ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Στο τέλος της σειράς των σεμιναρίων, θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους συμμετείχαν σε όλα τα σεμινάρια. 
 

Ο Δημήτρης Αβούρης

 
Ο Δημήτρης Αβούρης γεννήθηκε στην Ζάκυνθο. Είναι αφηγητής ελληνικών παραμυθιών και συγγραφέας. Τα τελευταία 25 χρόνια έχει δώσειπερισσότερες από 3.500 παραστάσεις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που τις έχουν παρακολουθήσει πλέον των 350.000 θεατών. Έχει δημιουργήσει το Πολιτιστικό Χωριό Σκαλιά και το Θέατρο Αβούρη στη Ζάκυνθο. Είναι δημιουργός της ΜΚΟ «'Οναρ Μέσω Τέχνης Για τοΆρρωστο Παιδί» και εργάστηκε για δεκαετίες στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας και στα ειδικά σχολεία, με την θεραπεία μέσω τέχνης. Υπήρξε διευθυντής του περιοδικού «Το Παραμύθι».Συμμετέχει σε συνέδρια και φεστιβάλ με αντικείμενο το παραμύθι. Έχει οργανώσει εργαστήριασε όλη την Ελλάδα για την θεραπευτική λειτουργία του παραμυθιού, τη γραφή και την αφήγηση του. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού στην Αθήνα και τη Βαμβακού Λακωνίας, όπου δημιουργείται το Χωριό των Παραμυθιών. 
 
Διδάσκει συγγραφή θεατρικού έργου σε ενήλικες καιπαιδιά. Έχει εκδώσειβιβλία ποίησης, θεατρικά, περισσότερα από 150 τραγούδια και έχουν κυκλοφορήσει 2 CD. 'Αρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.