Χαος με το καλημερα στο Περιφερειακο Συμβουλιο

Σφοδρή σύγκρουση Μέτιου-Γάκη για τα όσα ειπώθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση για τη Γέφυρα Κομψάτου

Ένταση, πριν ακόμα ξεκινήσει, προκλήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, το απόγευμα της Τετάρτης, μεταξύ του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου και του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Χρήστου Γάκη, με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση, στην συζήτηση για την γέφυρα του Κομψάτου.
 
Να θυμίσουμε πως σε εκείνη τη συνεδρίαση, αναφερόμενος στην ακύρωση της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για την σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το ΤΕΕ για τη γέφυρα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, ο κ. Μέτιος είχε αφήσει αιχμές για την κατόπιν απόρριψη της αίτησης για αναίρεση της απόφασης της Αποκεντρωμένης από την ειδική επιτροπή του άρθρου 7 του Ν. 2839/2000, «φωτογραφίζοντας» τον κ. Γάκη, που απουσίαζε από το Περιφερειακό, ο οποίος ήταν μέλος της επιτροπής αυτής και τώρα Περιφερειακός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης και ψήφισε υπέρ της απόφασης της Αποκεντρωμένης.
 
Πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ο κ. Γάκης ζήτησε έντονα το λόγο από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου επί προσωπικού, θέλοντας να απαντήσει στον κ. Μέτιο και τις αιτιάσεις του.
 
Αυτό όμως έβαλε φωτιά στη συνεδρίαση, με τους δύο άντρες ουσιαστικά να φωνάζουν ο ένας στον άλλο, ενώ στο χορό μπήκαν και άλλοι σύμβουλοι εκατέρωθεν των παρατάξεων.
 
Ο μεν κ. Μέτιος απευθυνόμενος στον κ. Γάκη τόνισε πως απουσίαζε χωρίς ντροπή από την προηγούμενη συνεδρίαση, και οι φωνές του κρύβουν την ένδεια επιχειρημάτων, ενώ ο κ. Γάκης από την πλευρά του απάντησε πως ο κ. Περιφερειάρχης φοβάται να αντιπαρατεθεί ενώπιον του, αλλά και την απάντηση του.
 
Τελικά και μετά από επανειλημμένες εγκλήσεις και αντεγκλήσεις, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν επέτρεψε στον κ. Γάκη να κάνει την τοποθέτησή του, σημειώνοντας πως λόγω των κανόνων της ειδικής συνεδρίασης δεν μπορεί να κάνει κάποια τέτοια τοποθέτηση εκτός των θεμάτων.
 
Το θέμα έκλεισε προσωρινά, όμως όλα δείχνουν πως ο κ. Γάκης θα δώσει και συνέχεια στις επόμενες συνεδριάσεις. Άλλωστε και στην προηγούμενη συνεδρίαση, παρότι απών, η αντίδρασή του ήταν άμεση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.