Μια ωθηση για Ενωση Επαγγελματιων Βιοτεχνων και Εμπορων Κοινοτητας Ιασμου θελει να δωσει το Τοπικο Συμβουλιο

Περίπου 150 καταστήματα υπάρχουν στον Ίασμο, όμως μέχρι τώρα δεν είχε υπάρξει κάποια πρωτοβουλία για να αποκτήσουν κοινή εκπροσώπηση

Να κάνει το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Κοινότητας Ιάσμου, δίνοντας μια επιπλέον φωνή στους εμπόρους του Ιάσμου, θέλει το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Ιάσμου.
 
Η ανάληψη πρωτοβουλίας ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες συμφωνήθηκε στην πρώτη συνεδρίαση του οργάνου πριν από μερικές ημέρες, με σκοπό της Ένωσης, που θα φέρει τη διακριτική επωνυμία «ΕΕΒΕ ΙΑΣΜΟΥ» να είναι η διαφύλαξη, η μελέτη και προαγωγή των κοινών οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών της, στο πλαίσιο της ευρύτερης εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου.
 
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Ηλίας Μπούκας, μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει στο Ίασμο μια τέτοια Ένωση, και θέλουν ουσιαστικά να «σπρώξουν» τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται εκεί να δημιουργήσουν μία, όπως έχει γίνει για παράδειγμα στις Σάπες, που έχουν τη δική τους Ένωση.
 
Με περίπου 150 καταστήματα στην περιοχή, ο κ. Μπούκας θεωρεί ότι οι επαγγελματίες της περιοχής θα ήθελαν να υπάρξει μια τέτοια ένωση, όμως κανείς μέχρι τώρα δεν έχει κάνει το πρώτο βήμα, για αυτό και ως συμβούλιο θέλουν να τους δώσουν μια πρώτη ώθηση.
 
Ο ρόλος του Συμβουλίου θα περιοριστεί στη διανομή εντύπου για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στην Ένωση και στην προώθηση του αποτελέσματος αυτού, και εκεί θα σταματήσει η παρέμβασή τους, μετά την ανάληψη της ευθύνης από ειδικό για το σκοπό αυτό νομικό εκπρόσωπο, ο οποίος και θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για τη σύσταση της Ένωσης.
 
Αν υπάρχει περαιτέρω ενδιαφέρον από τους επαγγελματίες για να το συνεχίσουν, τότε θα προχωρήσει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.