Ανοδικη και Δημιουργικη η πορεια του Κοινωνικου Φροντιστηριου του Δημου Κομοτηνης

Ακόμα 2 Μαθηματικούς και 2 Φυσικούς-Χημικούς αναζητά το Κοινωνικό Φροντιστήριο για να καλύψει πλήρως τις ανάγκες των 45 παιδιών που έχουν εγγραφεί

Ξεκίνησαν από τη Δευτέρα τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Κομοτηνής, το οποίο για έβδομη χρονιά θα προχωρήσει στην εκπαίδευση μαθητών όλων των βαθμίδων, συνεχίζοντας τη συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
 
Οι εγγραφές συνεχίστηκαν ακόμα και την εβδομάδα πριν την έναρξη του φροντιστηρίου, και έτσι έχουν γραφτεί σε αυτό πλέον 45 μαθητές, ενώ δεν αποκλείεται ο αριθμός τους να αυξηθεί.
 
Ακόμα βέβαια είναι περίοδος προσαρμογής και για τους καθηγητές και για τους μαθητές, μέχρι να μπουν σε ένα ρυθμό, για αυτό και το απόγευμα της Τρίτης 8 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση καθηγητών στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής, όπου και πραγματοποιούνται τα μαθήματα.
 
Περίπου 20 εκπαιδευτικοί κάνουν φέτος μαθήματα στο Φροντιστήριο, ενώ και φέτος οι διοργανωτές συνεχίζουν να έχουν το πάγιο πρόβλημα εύρεσης καθηγητών στις ειδικότητες Μαθηματικών, Φυσικών και Χημικών.
 

Ανοδική και δημιουργική πορεία

 
Όλα αυτά τα χρόνια είχαν μια ανοδική και δημιουργική πορεία, τόσο στον αριθμό των μαθητών όσο και των καθηγητών που διδάσκουν, μεταξύ των οποίων και φοιτητές του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, σημείωσε η Αντιπρύτανηςτου ΔΠΘ κ. Ζωή Γαβριηλίδου, που συμμετείχε σε αυτή την πρωτοβουλία από την αρχή.
 
Τα οφέλη είναι πολλά τόσο για τους φοιτητές που διδάσκουν, αλλά και για τους μαθητές, που αποκτούν σταθερές γνώσεις, με το Φροντιστήριο να έχει επιτυχίες και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
 
«Το Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι μια από τις καλύτερες συνέργειες μεταξύ του Δήμου Κομοτηνής και του ΔΠΘ, και είναι πολύ σημαντικό αυτό να ενισχυθεί» σημείωσε, ευχαριστώντας και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους με τους οποίους έχουν συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια, τον κ. Γιάννη Γκαράνη, τον κ. Νίκο Σωτηρακόπουλο και πλέον τον κ. Γιάννη Μουρτίδη, αλλά και τους φοιτητές τους, που είναι πάντα πρόθυμοι.
 
Η κ. Γαβριηλίδου έκανε πάντως έκκληση προς καθηγητές Μαθηματικών και Φυσικούς-Χημικούς, όπου έχουν και φέτος έλλειψη να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο εγχείρημα.
 
Σε αυτό τον τομέα θα μπορούσε να βοηθήσει και η συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής, με μια από τις ιδέες που έχουν πέσει στο τραπέζι να είναι να βρεθεί προσωπικό για το κενό αυτό μέσω προγραμμάτων, όπως γίνεται στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης. Πιστεύει όμως πως θα ήταν χρήσιμο να γίνεται και μια ειδική τελετή, όπου θα ευχαριστούν αναδρομικά όσους στήριξαν το κοινωνικό φροντιστήριο, ώστε να λαμβάνουν και μια έμπρακτη αναγνώριση για το έργο τους.
 

Συνεργασία και με το Τμήμα Ιστορίας Εθνολογίας

 
Το οργανωτικό κομμάτι έχει και φέτος ο κ. Σπύρος Κιοσσές μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ, αναφέροντας πως έχουν φέτος 45 μαθητές σε όλες τις τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς και 20 εκπαιδευτικούς.
 
Φέτος μάλιστα πέρα του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας υπάρχει συνεργασία και με φοιτητές του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας που έχουν αναλάβει τη διδασκαλία της Ιστορίας, και περιμένουν και άλλους συναδέρφους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αυτόν τον πολύ σημαντικό, για τον ίδιο σκοπό.
 
Άλλωστε αυτή τη στιγμή για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες το ιδανικό θα ήταν να έχουν ακόμα 2 Μαθηματικούς και ακόμα 2 Φυσικούς-Χημικούς.
 

Στήριξη στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας

 
Τέλος ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων και Αλληλεγγύης κ. Γιάννης Μουρτίδης, σημείωσε πως ο Δήμος, έχοντας εντοπίσει το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που υπήρχε στις αρχές της δεκαετίας, δημιούργησε το Κοινωνικό Φροντιστήριο, και κάθε χρόνο συνεχίζει αυτό το εγχείρημα, προσπαθώντας κάθε χρόνο να το βελτιώσει.
 
«Μέσα στην οικονομική κρίση, η μάθηση των παιδιών χρειάζεται κάποια βοήθεια, για αυτό και η Δημοτική αρχή και η Αντιδημαρχία Κοινωνικών Θεμάτων είναι στο πλευρά των πολιτών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο» τόνισε, ώστε να καλύψουν τις όποιες ανάγκες δημιουργούνται.
 
Κάθε χρόνο οι μαθητές είναι περισσότεροι, οι γονείς ενδιαφέρονται, και μέλημά τους είναι να καλύψουν τις ανάγκες των Δημοτών.
 
Όσο για τις ελλείψεις των καθηγητών που υπάρχουν σε κάποιες ειδικότητες, σημείωσε ότι έχει ενημερωθεί για αυτό και πως θα γίνει μια συζήτηση ώστε να διερευνήσει ο Δήμος με ποιο τρόπο μπορεί να βοηθήσει.
 
Αυτή τη στιγμή ο Δήμος Κομοτηνής εξυπηρετεί όλους όσους έχουν ζητήσει να συμμετάσχουν, και ενώ βασικός παράγοντας είναι το Κοινωνικό Εισόδημα, δεν αποκλείουν από το Κοινωνικό Φροντιστήριο άλλες κοινωνικές ομάδες που δεν το λαμβάνουν, αλλά είναι πιεσμένες οικονομικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.