Η Ελληνικη Μαθηματικη Εταιρια απεκτησε παραρτημα και στην Ξανθη

Πρώτος πρόεδρος ο Στέφανος Σπάρταλης

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) έχει ιστορία 100 ετών.Ιδρύθηκε το 1918 στην Αθήνα και μέλη της είναι κατά κανόνα οι κάτοχοι πτυχίου μαθηματικών. Έχει παραρτήματα σε όλη τη χώρα και η λειτουργία της βασίζεται στην εθελοντική προσφορά των μελών της, με σκοπό την προαγωγή και διάδοση των διαφόρων κλάδων της Μαθηματικής Επιστήμης. Πλέον, η Ξάνθη, αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των 40 παραρτημάτων της. Το νέο παράρτημα ΕΜΕ Ξάνθης συστάθηκε την 29η Σεπτεμβρίου 2019.
 
Με απόλυτη ομοφωνία έγινε η επιλογή και ανάληψη των προβλεπόμενων στο καταστατικό θέσεων από τους Μαθηματικούς, που σχημάτισαν την πρώτη Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ξάνθης. Αναλυτικά η κατανομή έχει ως εξής:
 
Διοικούσα Επιτροπή
1. Πρόεδρος: Σπάρταλης Στέφανος
2. Αντιπρόεδρος: Λίτσας Σταύρος
3. Γ. Γραμματέας: Ταουκτσόγλου Κυριακή
4. Ειδικός Γραμματέας: Ανταμπούφης Νίκος
5. Ταμίας: Τζάλλας Κώστας
6. Υπεύθυνος βιβλιοθήκης: Ταουκτσόγλου Άννυ
7. Υπεύθυνος περιοδικών ΕΜΕ: Εξαφτόπουλος Ανέστης
 
Εποπτικό Συμβούλιο
1. Πρόεδρος: Μουρελάτος Παναγιώτης
2.  Γ. Γραμματέας: Παπασταθόπουλος Αθανάσιος
3. Μέλος: Γενναδίου Ευαγγελία
 
Πρωταρχικός στόχος της 1ης Διοικούσας Επιτροπής είναι η υποδοχή όλων των Μαθηματικών του Νομού, απ´ την Εκπαίδευση, τον Φροντιστηριακό, τον Πανεπιστημιακό και τον φοιτητικό χώρο αλλά και κάθε πτυχιούχο των μαθηματικών. Οι ευχαριστίες όλων των εκλεγέντων, προς όλους τους συναδέλφους, συνοδεύονται από την υπόσχεση πως κάθε ιδέα και πρόταση από κάθε συνάδελφο θα υποστηριχθεί και θα υλοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο. Θερμές ευχές εκφράστηκαν για μια καλή και δημιουργική θητεία στη 1η Δ.Ε., η οποία λήγει τον Ιανουάριο του 2021.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.